Les estacions d'esquí només estan obertes, lògicament, mentre hi ha neu. No obstant les estacions d'esquí de les comarques gironines aprofiten els mesos que les instal·lacions estan tancades per poder realitzar obres de millora i comprar nova maquinària. Així doncs, a finals de setembre, les estacions d'esquí ja han començat el compte enrere perquè la muntanya es cobreixi de neu i aprofiten per acabar d'enllestir els treballs de millora.

L'estació de la Masella ha instal·lat aquests mesos 40 canons de neu artificial nous i la Molina incorporarà, com a novetat més destacada, un forfet electrònic. A les estacions de la comarca del Ripollès, Núria ha augmentat l'oferta d'allotjament i a Vallter s'estan fent inversions per modernitzar el telecadira.

Així doncs, totes les estacions d'esquí aprofiten aquests mesos per fer millores. A la Molina les inversions es basen en tres àmbits. S'han comprat 18 canons de neu artificial per millorar la qualitat de la neu. També milloraran la maquinària i instal·laran paravent per mantenir-la a la pista. A més, també es renova la cafeteria. Una de les novetats més destacades per a la propera temporada d'esquí a la Masella és el forfet electrònic. "Es pot accedir a les instal·lacions amb un forfet, que és magnètic i pots portar col·locat a dins de la jaqueta. Això dóna doncs molta comoditat als nostres esquiadors. A més a més, aquest tipus de forfettambé permet una recàrrega automàtica des de casa, a través d'Internet o des d'altres mitjans de manera que t'estalvies cues a les estacions", segons va explicar la directora comercial de la pista d'esquí, Montse Corones, en declaracions a la Cadena Ser.

A l'estació de Vallter 2000 s'han millorat els accesos i la seguretat a les pistes, s'ha sembrat herba perquè la neu resisteixi més i s'ha començat a reformar la cafeteria tot i que els resposponsables no saben si estarà acabada a principis de la temporada d'esquí.

A la Masella aquest any han concentrat les millores en la millora de les condicions de la neu i han comprat 40 canons de neu artificial i una màquina per trepitjar la neu. Per últim, a l'estació a la Vall de Núria han millorat la seguretat a la pista i els accesos a la part lúdica. A part, aquest any obriran deu habitacions i deu dúplex de l'edifici de Sant Josep, que fins ara estava tancat.