L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar una modificació del Pla d'Ordenació per ubicar una residència d'avis als terrenys coneguts popularment com a Can Buc, que fa uns dos anys ja va comprar per 1,5 milions d'euros. La nova instal·lació sociosanitària, que estarà al barri del Rieral, comptarà amb un total de 165 llits a la part de residència, tot i que també tindrà un centre de dia i un hospital de dia per atendre aquelles persones de les tercera edat que ho necessitin. La previsió de l'Ajuntament és poder arribar a les 300 places amb les tres potes del projecte, tal com ja va anunciar quan va fer efectiva la compra dels terrenys.

El projecte, però, encara no està tancat, sinó que s'està iniciant la seva gestació. Actualment, la Corporació Selva-Maresme ha començat a treballar en el concurs d'idees per tirar-lo endavant. L'objectiu del govern municipal és poder cobrir amb aquesta nova instal·lació la important demanda de persones de més de 65 anys, que té el municipi de Lloret.

Així, doncs, la nova residència d'avis comptarà amb 165 llits i les habitacions que es construiran seran tant individuals com dobles. Per altra banda, hi haurà el centre de dia i l'hospital, que també serà de dia.

Un cop eleborat i redactat finalment el projecte caldrà adjudicar la construcció i la posterior gestió del centre. Segons fonts municipals, la Corporació és també l'ens que està gestionant aquesta part, ja que es tracta de l'operador especialitzat en aquest àmbit a la zona de la Selva.

El projecte no és nou. Cal recordar que el consistori ja va aprovar la compra dels terrenys del solar conegut popularment a Lloret de Mar com a Can Buc l'abril de 2008. El solar, que es troba al barri del Rieral, doncs, fa uns 9.500 metres quadrats, va costar un total de 1,5 milions d'euros i des del primer moment es va apostar per la instal·lació d'un centre sociosanitari dedicat a la gent gran, ja que era una necessitat per al municipi, però també per a la Generalitat de Catalunya. De fet, el consistori ja va fer la compra del solar amb la idea de cedir els terrenys al Departament de Salut i d'Acció Social i Ciutadania perquè s'hi construís la residència.

En definitiva, el darrer ple municipal va servir per tirar endavant un seguit de projectes que encara estaven pendents com són aquesta residència d'avis, els aparcaments i urbanització a la zona de l'antic hotel Aurora o el centre comercial, els aparcaments i la ?plaça on hi havia la plaça de braus.