Lloret de Mar està ultimant aquests dies la instal·lació de càmeres i semàfors als carrers de la vila i també de panells informatius que tenen com a objectiu el control del trànsit al municipi. Una tasca que es durà a terme des d'una central instal·lada a la caserna de la policia local i que s'ha de poder començar a posar en funcionament aquesta setmana, ja que és un projecte finançat amb 1,2 milions d'euros pel nou Pla Zapatero (Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local) i té com a finals d'any la data límit per poder-se instal·lar.

Segons va explicar l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), ahir a l'emissora local Nova Ràdio Lloret, aquest projecte el que pretén és millorar la fluïdesa del trànsit a la població. A més, va ressaltar que els panells informaran de l'estat del trànsit així com també de les places lliures de pàrquing que hi ha a la població, ja que es connectaran a una xarxa telemàtica que permetrà poder-ho saber al moment.

I a banda, el batlle va destacar, les càmeres s'instal·laran en els principals carrers de la població per poder informar de la densitat de trànsit en els diferents punts de la vila.

Primera destinació catalana

Un cop funcioni aquesta Central de Regulació del Trànsit, Lloret de Mar serà la primera destinació turística catalana que incorpora una xarxa telemàtica integral. I, a banda, això comportarà que la policia local de Lloret s'equipi amb millors tecnologies que permetran una millora del seu servei i de la seguretat al municipi.

Aquest projecte de Central de Regulació del Trànsit, quan es va aprovar el desembre de l'any passat per ple, va ser criticat per l'oposició a l'Ajuntament de Lloret de Mar en considerar que hi ha temes més prioritaris als quals es podia destinar aquest ajut de l'Estat, que ascendeix als 1,2 milions d'euros.