L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) invertirà 363.286 euros en fer un tancament de la via del tren entre Blanes i Tordera (Maresme). Aquesta tanca es col·locarà al llarg d'un quilòmetre i augmentarà la seguretat de les instal·lacions, tant per a les circulacions ferroviàries com per als ciutadans, i es reduirà la possibilitat de trànsits indeguts per les vies. L'Adif ha licitat les obres d'instal lació de tancament de la via en la línia ferroviària d'ample convencional de la línia de rodalies Barcelona-Mataró-Maçanet.

El nou tancament anirà instal·lat a banda i banda de la via en el trajecte comprès entre els punts quilomètrics 64/500 i 65/500, entre les estacions de Blanes i Tordera. I estarà format per una obertura de tela metàl·lica de 3,2 per 1,8 mtres per pals de tub de 2,5 metres d'alçada. Els treballs es complementaran amb la neteja i el desbrossament de vegetació.

Aquests treballs s'inscriuen en el pla d'inversions que està duent a terme Adif per millorar la seguretat i integració de les infraestructures ferroviàries de la xarxa d'ample convencional a Catalunya, entre les quals destaquen, a més de la instal·lació de tanques, la supressió i protecció de passos a nivell, i la construcció de passos inferiors i superiors.

A banda, aquest novembre Adif va iniciar les obres de millora de l'accessibilitat a l'estació de Blanes. Un projecte que eliminarà els passos a nivell existents i i se'n construiran de inferiors. Són unes obres que compten amb un pressupost d'adjudicació de 3,1 milions.