L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), ha emès un decret on suspèn la secretària municipal de les seves funcions com a resultat de l'obertura d'un expedient disciplinari. Aquest decret d'alcadia emès a principis d'aquest mes és el resultat, explica l'alcade, d'un episodi que es va produir fa un mes i mig, un dia en què la funcionària hauria "insultat i faltat al respecte dels regidors i l'alcalde", ressalta. En concret, en aquella ocasió, recorda Bagot, hi havia reunits tres edils d'ERC i ell mateix -que governen en minoria al consistori-, i la funcionària que té plaça en aquest consistori "es va posar molt nerviosa i va insultar a tots els que estàvem reunits".

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Riells i Viabrea es va posar en contacte amb el Departament de Governació de la Generalitat, recorda l'alcalde, per explicar la situació i llavors se'ls va comunicar que per obrir un expedient ho havia de fer el propi Ajuntament i, per això, "s'ha fet el decret i ara l'expedient ha de seguir el seu curs". En aquests moments, el consistori gestiona la incorporació d'una nova secretària després de l'emissió del decret d'alcaldia que ha propiciat l'obertura de l'expedient disciplinari, que tindrà una tramitació d'uns mesos, explica Bagot, i "llavors serà un jutge que decidirà si els fets donats comporten o no una sanció". El batlle remarca que l'expedient "no té res a veure amb l'actuació dia a dia d'aquesta secretària, sinó dels fets d'aquest dia concret, perquè considerem que van ser greus".

"El conflicte no és nou"

Des del grup municipal del PSC de Riells i Viabrea el portaveu Manel Ortí ressalta que "el conflicte entre la secretària i l'Ajuntament no és nou", sinó que en els darrers mesos s'hauria accentuat, ja que "l'equip de govern d'ERC pressiona la secretària per temes d'agenda que volen tirar endavant". El PSC ha estat governat amb ERC durant aquest mandat fins a la primavera quan es va trencar el govern i assegura que si bé amb la secretària hi podia haver-hi hagut algun "problema per tema de ritme, mai del nivell d'ara". A banda, el regidor assegura que és "mentida" que la secretària insultés els regidors i l'alcalde i afegeix que "entre les últimes coses que han passat és que les últimes juntes de govern la secretària no les va signar" i llavors, es va obrir l'expedient a la treballadora.

Finalment, Ortí explica que el grup del PSC lamenta la situació i que un dels temes determinants que han desembocat en l'expediènt és quan aquesta treballadora municipal "va comunicar que no estava d'acord en el procés d'adjudicació de la concessió de l'aigua i que mai va arribar a informar"; un tema que va ser una de les raons que van provocar també el trencament de govern i que el PSC ha criticat des de llavors, en considerar que abans de fer una concessió cal fer un pla director.