Una multitud va assistir ahir la cavalcada que amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abad es va celebrar a Llagostera. La festa va ser organitzada per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abad, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Girona.

Els actes van ser molt participatius per part de tothom. Després d'una concentració i esmorzar dels genets participants, al matí, a dos quarts d'onze, hi va haver una missa en honor del patró dels animals i, tot seguit, una desfilada pels carrers de la vila fins a arribar a la plaça de Catalunya, on va tenir lloc la benedicció de cavalls, carrosses i també de les mascotes de companyia de molts ciutadans del poble, així com de gent de fora que els havia dut a la popular festa llagosterenca.

Enguany -i amb motiu del 25è aniversari- la cavalcada es va veure molt més concorreguda, amb la participació de prop d'un centenar de cavalls i ponis, amb els seus respectius genets, així com sis carrosses engalanades i plenes de nens i nenes, alguns portant vestits tradicionals relacionats amb la pagesia.

Després de la desfilada es va celebrar una audició de sardanes a la zona esportiva, per la cobla Baix Empordà i, acte seguit, el sorteig d'una sèrie d'obsequis als genets participants a la festa. Acabat aquest sorteig es va celebrar una arrosada popular al pavelló poliesportiu.

L'alcalde llagosterenc, Fermí Santamaria, va valorar molt positivament "aquest fet, que hagim pogut celebrar els vint-i-cinc anys de la festa de Sant Antoni, i esperem que en vinguin molts més". Santamaria va afagir que, darrerament, "Llagostera s'ha convertit amb un centre de festes populars participatives, sempre seguint la tradició local, dirigides a la gent de dins i de fora del poble".