Albert Bayot ja és el nou director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona després de prendre possessió del càrrec ahir, en un acte que va comptar amb la presència de la consellera Irene Rigau. Bayot ha acceptat dirigir els Serveis Territorials amb "humilitat" i amb una "clara actitud de servei" vers els centres, el professorat i l'alumnat. Albert Bayot, a més, va explicar que accedeix a aquesta nova responsabilitat des de la "senzillesa i la franquesa amb què els docents fem la feina", ja que va remarcar que només fa 24 hores que encara tenia un guix a la mà.

El nou director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat va destacar "tres voldries" que desitjaria que en els propers quatre anys de legislatura es fessin realitat. En primer lloc, que l'ensenyament a les comarques gironines entri en una etapa de "tranquil·litat" i de "no massa canvis". En segon lloc, que des del Serveis Territorials es pugui "contribuir" a la gestió i a la bona marxa del Departament. "La demarcació de Girona té prou potència i prou quilòmetres recorreguts per ser una part important d'aquest iceberg", va assegurar. I, per últim, Bayot va dir voler que la política educativa a les comarques gironines es focalitzi en els centres, en els instituts i en les escoles, ja que són ells "la primera línia de foc".

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va assegurar que el Departament té un objectiu clar en aquesta legislatura: lluitar contra el fracàs escolar i, per això, organitzarà una "ofensiva de país".

"Prevenció" a Salt

Rigau també va fer esment als dies "dolorosos" que viu Salt i va dir que cal fer actuacions de "prevenció" des de les escoles per garantir que no només hi hagi èxit escolar, sinó que aquest èxit "traspassi les aules i garanteixi la cohesió i la convivència". La consellera va explicar que el que la Conselleria vol pel municipi de Salt "ho vol per tot Catalunya", i és que hi hagi un millor èxit en la primària perquè la secundària pugui ser seguida amb tota normalitat i, així, s'incrementi el nombre de joves que estudien després de l'ESO. "És un tema de tot el país que no podem focalitzar", va destacar la consellera d'Ensenyament. "Cal abordar bé la primària per poder garantir una bona secundària; més que percentatges hem de parlar d'objectius", va sentenciar.

Entre els assistents a l'acte de presa de possessió d'ahir hi havia l'últim director territorial d'Ensenyament, Andreu Otero.