L'Ajuntament de Calonge va publicar dins els documents de la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal els números del Document Nacional d'Identitat i les adreces de 82 persones que van presentar al·legacions en un dels tràmits, concretament a l'avanç del planejament del POUM. Arran de la queixa d'un dels veïns que va presentar al·legacions per una presumpta violació de la llei de protecció de dades, l'Ajuntament va ratllar la setmana passada el document penjat a Internet en què apareixien les adreces i DNI, de manera que ara no es poden desxifrar. Sí que es mantenen el nom dels al·legants.

El mateix document es reprodueix en un CD que l'Ajuntament va vendre als interessats sobre l'avanç del planejament del POUM, de manera que ara està intentant aconseguir-los i canviar-los per uns de nous en què no apareguin les esmentades dades, segons han informat fonts municipals. En principi, les fonts han comunicat que són una vintena els CD sobre el POUM que l'Ajuntament va vendre al preu de sis euros per a aquelles persones que volien tenir-lo a casa.

Les mateixes fonts municipals han explicat que, arran de la queixa d'un dels veïns, l'àrea d'Urbanisme va optar per esborrar les dades per evitar mals majors. No obstant això, hi ha un informe encarregat a l'àrea de Secretaria perquè aclareixi si aquestes dades són protegides o no, atenent que es tracta d'un document públic. L'advocat especialista en aquest àmbit, Gerard Prat, de Prat Sàbat Advocats, entén que ni DNI ni adreces haurien d'aparèixer en documents als quals pot tenir accés tothom, sempre que no s'hagi signat un document en què s'especifiqui que les dades poden ser utilitzades i facilitades a altra gent. Un fet que no es donaria a Calonge, segons ha precisat una de les persones que va presentar al·legacions i li van aparèixer les dades al document, ja que assegura que no va signar-ne cap cessió.

Aquestes 82 al·legacions van ser presentades entre l'any 2009 i principis del 2010, durant la redacció de l'avanç de planejament del POUM i la seva exposició pública. En el document on es recullen, s'exposa l'al·legació i la resposta de l'Ajuntament.

El document del POUM, mentre, ha seguit la seva tramitació i, el passat mes de novembre, es va aprovar inicialment. Precisament, ahir es va acabar el termini d'exposició pública durant el qual tots els afectats i interessats hi han pogut presentar les al·legacions que creien convenients.

Fonts de l'Ajuntament de Calonge han comunicat que la setmana passada van tenir coneixement que s'havien fet públiques les dades del número de DNI i adreça de 82 persones que van presentar al·legacions al document de l'avanç de planejament del POUM en un document que es troba a Internet i s'ha repartit en CD. En tenir-ne coneixement, i davant la possible vulneració de la llei de protecció de dades personals, l'Ajuntament ha optat per esborrar-los. S'ha aplicat una línia negra que impedeix la visualització del número del DNI i de l'adreça en el document d'Internet. Es conserva el nom i cognoms de la persona que va presentar les instàncies, que aquest diari ha optat no publicar.