ERC afirma que vol tornar a ser la tercera força a la comarca de l'Alt Empordà en vots i regidors per a les properes eleccions del mes de maig. A més, la formació assegura que les crisis que el partit ha patit a Figueres -amb la pèrdua de dos regidors- i a Llançà -amb la polèmica elecció del candidat- no els afectaran i que "es un procés normal en la formació de les llistes.

El secretari de política municipal nacional, Marc Sanglas, va assegurar ahir a Figueres que "hi ha persones no conformes amb les eleccions democràtiques que prefereixen fer declaracions al respecte", en referència a les crisis de les darreres setmanes. Malgrat això, Sanglas va insistir en que no creuen que això els hagi d'afectar de cares als propers comicis.

D'altra banda, des de la formació van reivindicar que el seu objectiu és garantir el nombre de candidatures i mantenir-se com a la tercera força comarcal. Així mateix, van assegurar que també volen obtenir les mateixes alcaldies que al 2007 i "recuperar l'electorat que vam perdre durant les eleccions del passat 28 de novembre". Pel que fa als candidats i a les llistes, van assegurar que el procés està molt avançat però que encara no tenen tots els caps de llista definits.