La candidatura de CiU de Vall-llobrega va enviar fa pocs dies una carta als veïns de la localitat, que ha generat certa polèmica electoral. En el document anunciava la presentació del programa i unes targetes, que repartirà el proper dia de Sant Jordi, que permetrien obtenir beneficis en cas que el partit guanyés les eleccions municipals del 22 de maig. Els descomptes anunciats eren en serveis del poble, com aparcament gratuït o extres de la guarderia i l'escola. La cap de llista va aclarir ahir, però, que no es tracta d'una targeta només pels simpatitzants de CiU, sinó per a tots els veïns de la localitat.

Un cop anunciada la presentació del programa, que ha estat aquest cap de setmana, la carta continua: "També aprofitem per presentar-vos la targeta + Vall-llobrega". I afegeix: "Per a què serveix? Us servirà per estar en contacte amb nosaltres, seguir el dia a dia de la nostra campanya i escriure el que penseu. Però després del 22 de maig, si CiU guanya, a tots els vall-llobreguencs amb la targeta us permetrà descomptes en totes les activitats que es duguin a terme al poble, preus especials en materials i extres de la guarderia i l'escola, entrar a la borsa de treball, aparcament gratuït...". La carta, doncs, deixa entendre que els veïns que recullin la targeta per Sant Jordi gaudiran dels benenficis en cas que CiU guanyi les eleccions municipals.

La candidata, Marta Martí, va aclarir ahir, però, que els beneficiaris dels descomptes no seran només els que tinguin la targeta que es repartirà, sinó tots els empadronats a la localitat. En aquest sentit, segons la cap de llista, la targeta que es repartirà per Sant Jordi serà promocional i si guanyen les eleccions en faran una altra d'oficial per a tots els veïns del poble. "Aquesta és una targeta de propaganda perquè la gent tingui el correu del partit i les nostres dades. Una mena de targeta de presentació", va explicar Martí. "Si guanyem les eleccions, llavors implantarem la targeta oficial, els descomptes de la qual seran per a tots els empadronats a Vall-llobrega, siguin o no votants de CiU", va voler aclarir la cap de llista. "S'ha malinterpretat", va afegir.

Martí va explicar, a més, que pretenen mancomunar serveis i que en el cas dels descomptes en aparcament, que a Vall-Llobrega no n'hi ha de públic, serien pels veïns del poble, però a Palamós i Calonge.