L'últim ple ordinari del mandat de l'Ajuntament de Blanes va ser tens ja que s'hi tocava un dels temes amb més polèmica dels darrers dies: el canvi d'ubicació del festival Sa Costa Barrakes, que se celebra durant la Festa Major i que fins ara s'ha situat en el camp de futbol del barri d'Els Pins.

Ahir, els grups de l'oposició (ERC, EUIA, PSC) van portar a ple una moció consensuada -que es va aprovar gràcies als seus vots- i que va generar un debat intens entre el govern i els diferents portaveus. La regidora d'ERC Conxita Boldú (ERC) va defensar el text i va dir que l'Ajuntament cal que negociï amb els joves perquè "no s'ha tingut en compte l'associació Sa Costa Barrakes". I va denunciar que el canvi d'ubicació el van saber "a través de la premsa i a esquenes de l'oposició i els joves".

Un canvi, inicialment previst a la Ciutat Esportiva però com va dir el regidor de Governació, Joaquim Torrecillas (CiU), "l'Ajuntament té una nova opció per ubicar-les" i es va mostrar obert a dialogar amb els joves. Tots els grups es van mostrar en contra d'un trasllat a la zona del nou pavelló durant els dies de la Festa pels problemes de mobilitat que pugui generar així com de "perillositat" pel trasllat dels joves. A banda, van recordar com han fet els joves que actualment ja tenen tancat el programa i que no volen el canvi per aquest 2011.

Delicte contra medi ambient

Tot i això, l'edil va recordar que el canvi d'ubicació es farà per "vetllar per la salut de les persones d'Els Pins i el compliment de la llei i les ordenances ", un fet que està fonamentat per diferents escrits -va mostrar-los en el ple amb un gruix de documents damunt la taula- de queixes al Síndic de Greuges, les converses amb veïns dels barris propers.

I finalment, el que pesa més, segons Torrecillas és que la Fiscalia de Medi Ambient està investigant -des d'octubre del 2010- i que l'Ajuntament podria veure's implicat en un "presumpte delicte contra el medi ambient per la contaminació acústica" en diversos carrers d'Els Pins. I va afegir que el canvi d'ubicació "no és un tema per fer política o per crear alarma social".

Des d'EUiA, el portaveu Joan Salmerón va lamentar-se que l'Ajuntament de Blanes tingués coneixement de la investigació de Fiscalia des de fa mesos i va dir al govern que "si tan us interessen els joves, calia córrer i parlar-hi". I va afegir que en canvi, quan hi ha hagut d'altres concerts a Blanes que "són del vostre interès, com la de Lucrecia o l'Oreja de Van Gogh, podem tenir tots els remors a Blanes". Salmerón va ser taxatiu i va dir que el seu grup vol que les barraques es quedin "a Els Pins i que es trobin solucions pel desenvolupament per reduir la molèstia".

Finalment des del PSC, la regidora Lourdes Fàbrega en la línia dels altres grups va titllar el govern de manca de diàleg i va afegir que si volien fer el canvi d'ubicació "això caldria haver treballat abans potser fa tres anys i mig" i per això va expressar que veu difícil una ubicació alternativa i que es mantinguin aquest any en el mateix lloc i llavors es renegociï.

Abans del ple, una quarantena de joves es van manifestar davant l'Ajuntament contra el trasllat.