Les escoles perdran professors el proper curs. Aquesta és la conclusió dels sindicats Ustec·STEs, CCOO i UGT després de reunir-se ahir amb el Departament d'Ensenyament. El portaveu de CCOO, Àngel Garcia, va afirmar que les dades deixen clar que les escoles d'1 línia educativa -un grup per nivell- perdran un mestre i mig, les de 2 línies tres i les de 3 línies quatre i mig. A més, en tots els instituts també es perdrà mig professor -és a dir, un docent contractat a mitja jornada. Per tot això, els sindicats van contradir la consellera Irene Rigau i van afirmar que l'1 de gener de 2012 les plantilles dels centres docents públics seran "molt inferiors a les d'enguany".

En sortir de la trobada, van anunciar que els docents se sumaran als metges en les protestes que fan tots els dimecres, que ells faran davant els centres escolars i a la plaça de la vila de les ciutats més grans. Els sindicats van considerar que cal unir esforços i deixar clar que la ciutadania s'oposa a les retallades als serveis públics.

Reunió forçada

Els sindicats van forçar la reunió d'ahir després de tancar-se la setmana passada a la seu del Departament, en acabar la darrera trobada de la mesa sectorial en la qual la Conselleria va anunciar que donava el procés de negociació per tancat i aplicaria les mesures de reorganització. Ahir al migdia, els sindicats van criticar el "ball de números" que els està donant l'administració. Tot i això, amb les noves dades Garcia va assegurar que es perd un professor i mig per cada línia (9 classes), fet que anirà lligat a un augment de les ràtios. Garcia va considerar que això suposa "una pèrdua real de reforços" que, sumada a la de la sisena hora, farà disminuir la qualitat de l'educació. Va recordar que el president de la Generalitat va dir "que no tocaria el pressupost d'educació" i li va advertir que lluitar contra el fracàs escolar no és possible si es disminueixen els recursos.

La portaveu d'Ustec·STEs, Rosa Canyadell, va dir que si creix el número d'alumnes i no es contracten nous professors, és "una retallada de plantilles". Canyadell va criticar que la solució del Departament passi per augmentar les hores de classe del professorat, ja que "implica empitjorar les condicions laborals i no es pot millorar la qualitat de l'educació". Des d'UGT van considerar que l'ensenyament porta anys "maltractat" i que ha arribat el moment de "dir prou".