L'Associació de Veïns del Casc Antic de Lloret de Mar ha volgut dir la seva sobre el Pla Especial d'aquest nucli de la vila i ha presentat al·legacions al projecte, que té com a objectiu aconseguir un canvi d'imatge del centre, que ha perdut habitants al llarg dels anys.

I entre els punts que demana esmenar del Pla Especial hi ha la tipologia dels balcons, que en "carrers d'amplada inferior a set metres, no es permet que els balcons "sobresurtin més de 30 centímetres i en els carrers d'amplada superior als set metres no poden sobresortir més de 45 centímetres". Davant aquesta possibilitat; els veïns mostren el seu descontentament i diuen que "els 20 centímetres per a un balcó és insuficient i podria suposar un perill per les persones al tenir poca amplada".Per fer front a la idea del Pla, l'entitat veïnal proposa que l'amplada màxima sigui de 30 i 50 centímetres en aquests carrers.

A banda d'aquesta al·legació, els veïns entren en d'altres aspectes més detallistes com ara el tipus de material que es puguin utilitzar en les baranes i reclamen que no es permeti usar alumini, vidre i acer inoxidable i si no s'accepta, almenys l'alumini pintat de color fosc. L'entitat veïnal també proposa que la carta de colors sigui més adequada a la varietat d'amplades dels carrers del nucli antic i per això, proposen els tons pastel. Un altre aspecte que veuen essencial en un pla com aquest és la regulació de la retolació per tal de "realitzar un canvi estètic important del nucli antic" i per tant, consideren que la idea del consistori és adequada tot i que a parer seu s'hi poden incorporar imitacions del rovellat, entre d'altres.

I finalment, un dels aspectes, que no inclouen els veïns en les al·legacions però que recull el pla és que es podrà aixecar "un àtic reculat" a la majoria d'edificis del nucli antic de la vila amb l'objectiu de fer créixer el barri i "homogeneïtzar" les façanes de la zona. El pla segueix en exposició pública i haurà d'aprovar-se en fase final.