La Bisbal d'Empordà, Santa Cristina d'Aro i Pals segueixen pendents per donar a conèixer si es tancarà un pacte que formi un govern estable i amb majoria absoluta als seus ajuntaments. Es van conèixer més detalls de la segona sociovergència de la comarca, a Sant Feliu de Guíxols, que molt probablement es traslladarà al govern del Consell Comarcal.

Sant Feliu de Guíxols

Els socialistes guixolencs tenien ahir al vespre una reunió amb la militància per informar del pacte que han tancat amb CiU, de manera que farà alcalde Joan Alfons Albó. A la trobada hi va haver diferents opinions, però al final va ratificar l'acord amb CiU. A l'assemblea hi va assistir Marina Geli. En tot cas, s'han conegut nous detalls del pacte, al qual li queden alguns serrells: es crearà una vicealcaldia que ocuparà el socialista Pere Albó, que no competirà amb responsabilitats amb la figura de l'alcalde (Joan Alfons Albó), però que anivellarà les dues figures. Pel que fa al cartipàs, segons ha pogut saber aquest diari, està quasi tancat i ja hi ha un esborrany del pacte. El primer sectretari del PSC a Sant Feliu, Juanjo García, no va voler confirmar res i va deixar-ho tot pendent de la reunió que ahir al vespre va tenir amb la militància. Segons García, "el principal per nosaltres és pactar el programa de cara a la ciutat, i no quotes de poder, que per a nosaltres són secundàries".

D'altra banda, TSF, que amb aquest pacte es queda a l'oposició, ha apuntat que potser el pacte entre CiU i PSC es deu a d'altres motius que el seu partit, com a independent, no pot aportar, ja sigui al Consell Comarcal o Diputació. En tot cas, TSF ha explicat que inicialment, els socialistes els van reclamar dos anys d'alcaldia. Tots per Sant Feliu, explica, els va oferir el primer any de mandat que Pere Albó fos l'alcalde. Més endavant, es va passar d'un any a 15 mesos, però, no hi va haver cap acord.

La Bisbal d'Empordà

A l'hora de tancar aquesta edició, CiU seguia amb una reunió decisiva pel futur de l'Ajuntament: si pactar amb els socialistes o quedar-se a l'oposició, com ja havia informat aquest diari. Les converses han tractat de tema programàtic, en què el cap del llista del PSC, Òscar Aparicio, creu que "ens podem entendre". De l'alcaldia, afegeix que no han concretat res, mentre d'altres fonts parlen de 2,5 anys pel PSC i 1,5 per CiU. La sociovergència portarà Esquerra, la llista més votada, a l'oposició, mentre que si no hi ha cap pacte, ERC pot governar en minoria. El cap ?republicà, Lluís Sais, veu impossible arribar a un pacte amb el PSC, i amb CiU si no renuncia a l'alcaldia.

Palafrugell

La direcció de CiU ha donat el vistiplau a la secció perquè tiri endavant el pacte amb el PSC que donarà l'alcaldia a Juli Fernández, i que ja estava pactat en l'àmbit local, com va informar aquest diari.

Calonge

Jordi Soler (CiU) i Martí Fonalleras (ERC) van signar ahir la reedició del pacte de govern dels darrers tres anys, que consideren "avalat" pels resultats que van obtenir a les eleccions del maig. Tots dos coincidien que la gent no hauria entès que no repetissin el pacte. Esquerra manté les àrees d'Urbanisme, Cultura, Festes, Participació Ciutadana i Joventut.

Torroella de Montgrí

ERC, la segona força més votada i que es queda a l'oposició pel pacte de CiU amb L'EST i el PP, no veu "gens encertat" aquest acord i anuncia que treballarà pel bon funcionament del municipi.

D'altra banda, vuit membres del COET van presentar la seva dimissió en desacord amb la direcció de com s'ha dut la negociació i que no s'han mantingut la transparència ni la comunicació. Des del partit s'ha manifestat que aquestes persones anaven contra la direcció del partit i buscaven pactes a la seva esquena.

Pals

PSC, CiU i Junts per Pals mantenen el silenci si bé està previst que avui hi hagi novetats.

Santa Cristina d'Aro

CiU té lligat el Partit Popular, segons el cap de llista Josep Llensa, però encara li falta un regidor per a la majoria absoluta. Llensa veu que s'allunya afegir-hi EMP.