No era el seu vehicle habitual però a vegades l'usava. Estranyament, el dia dels fets es va deixar el mòbil al canvi de marxes de la Peugeot Partner gris que van identificar els veïns de Cándida Serrano -assassinada a trets a Bescanó el passat 6 de maig- com el vehicle que estava aparcat davant la casa número 1 del carrer Constància, a la cuina de la qual van trobar el cadàver de l'exdona de Juan Tirado Toledo, principal sospitós de la mort.

El gendre de l'acusat va referenciar durant la declaració prestada al Jutjat de Violència Sobre la Dona número 1 de Girona que era inusual haver trobat el telèfon al canvi de marxes i assegurava no haver vist cap pistola a l'interior de la furgoneta. Tantmateix, recorda com el seu sogre va esmentar en alguna ocasió la intenció que tenia de comprar-ne una però mai li va donar importància en considerar que es tractava d'un comentari fruit del seu habitual mal caràcter.

En les declaracions realitzades a inicis de juny els tres fills de l'imputat, que exerceixen l'acusació particular, van refermar les paraules del seu cunyat sobre el caràcter agre del seu pare de qui deien que sempre havia maltractat i picat Cándida. També recorden com durant el passat Nadal la seva mare va aparèixer plena de blaus perquè Tirado l'hauria agredit i amenaçat.

Dos dels fills van assegurar que estaven amenaçats pel seu pare després que els responsabilitzés del divorci. De fet, un d'ells explica com quan els Mossos d'Esquadra van notificar a l'acusat que una ordre d'allunyament l'impedia seguir vivint al pis de Bescanó on s'estava aquest va dir-li a Cándida que desitjava que algú la matés.

Els Mossos d'Esquadra, a banda de recòneixer l'agressivitat de Tirado quan li van entregar l'ordre, afirmen que durant el registre efectuat a la casa d'Anglès on vivia amb la seva filla i el seu gendre, van trobar una clau que permetia l'obertura de la porta d'entrada de la casa del carrer Constància encara que hi hagués una clau a l'altra banda del pany.

A dia d'avui, encara falten diverses proves destinades a esclarir el cas i la participació de Juan Tirado en l'assassinat. S'haurà de comprovar si hi ha restes de pòlvora a la roba que portava i s'ha d'identificar l'ADN d'una burilla que va trobar-se a l'interior de la casa. Així mateix, encara resta esbrinar si la petjada localitzada a la zona del crim es correspon amb algun calçat del sospitós.