L'actual equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, va aprovar ahir en un ple extraordinari les tarifes del servei d'aigua potable per aquest any, que ja havia signat en un conveni l'empresa SOREA i l'anterior govern de CiU el 22 de febrer de 2010. El document preveia diferències entre el ciutadans empadronats i els no inscrits al municipi, discriminant aquests darrers, i va aixecar certa polèmica. L'actual govern ho vol modificar, però assegura que no ho podia fer ara, perquè ja estava establert, i espera arribar a una solució per 2012. Els preus aprovats ahir preveuen un increment del 8,39% del rebut respecte 2010.

L'aprovació s'hauria d'haver fet en el darrer ple, però els regidors de CiU -que havien signat el conveni amb SOREA- hi van votar en contra i TU i PSC es van abstenir -en considerar que ells no havien pactat els preus- i les tarifes no es van aprovar. Una setmana després, s'ha tornat a portar a ple i, segons TU i PSC, han canviat el vot per "responsabilitat política".

Tot i aprovar aquests preus, l'actual govern ha sol·licitat a SOREA que presenti una nova proposta tarifària per al 2012, ajustada a les determinacions del Síndic de Greuges. I és que el nou govern local vol acabar amb l'actual sistema tarifari perquè no discrimini els no empadronats al municipi, tal i com passa ara. "Ens trobàvem que no ho podíem modificar ara perquè anava lligat a inversions i per això ho farem a partir de 2012", va destacar l'alcaldessa Gisela Saladich. L'Ajuntament ja ha parlat amb els afectats, que van crear una comissió, i amb el Síndic de Greuges, que han acceptat que es modifiqui a partir de l'any vinent. El Síndic fins i tot ha informat que atura els procediment iniciats, de moment.

Per la seva banda, CiU, ara a l'oposició, no va assistir al ple en creure que el punt ja havia estat votat en l'anterior ple i considerar "absurd" aprovar pel 2011 unes tarifes que el govern considera "discriminatòries" i solucionar-ho el 2012. A més, es van mostrar contraris a l'equiparació.