L'Ajuntament de Banyoles rebutja penjar l'estelada al balcó de la casa consistorial els dies 10 i 11 de setembre, tal com va demanar la CUP en l'últim ple municipal. Mitjançant una moció, la CUP va defensar la hissada de l'estelada per l'11 de setembre per tal que a través dels representants polítics "els banyolins evidenciïn la nostra ferma voluntat de seguir avançant cap a la plena llibertat".

El partit de l'oposició afegia que l'estelada onejaria "com a símbol del procés d'alliberament que està emprenent el poble català", que va relacionar amb les 554 consultes populars sobre la independència fetes arreu del país del territori i va remarcar que Banyoles "és la capital del Pla de l'Estany, l'única comarca que el 13 de desembre del 2009 va aconseguir que els 11 municipis celebressin conjuntament una consulta independentista". La moció, però, no va prosperar perquè no va aconseguir el suport de l'equip de govern.

D'altra banda, l'Ajuntament de Banyoles es va comprometre a desplegar polítiques encaminades a reduir els residus, a recuperar el màxim de residus d'envasos i a sensibilitzar la població i els comerciants. La CUP també va presentar aquesta moció, a petició de l'associació ecologista Limnos. D'aquesta manera, l'Ajuntament de la capital del Pla de l'Estany es va comprometre a demanar el canvi de model de gestió dels envasos.