El proper dissabte 20 d'agost es realitzaran a Llagostera diverses activitats gratuïtes relacionades al món astronòmic. L'acte serà amb motiu del dotzè aniversari de l'Agrupació Astronòmica de Girona i tindrà lloc al Mas Roig II de Llagostera.

Les diferents activitats que es duran a terme s'iniciaran dissabte a dos quarts de deu de la nit, amb una caminada nocturna des de la plaça Catalunya fins al Mas Roig II i la trobada final tindrà lloc al Casino.

Aquesta caminada no tindrà una durada superior als 30 minuts, ja que a les deu hi haurà la presentació -prèvia a la projecció- de la pel·lícula Senyals del futur, protagonitzada per Nicolas Cage al Mas Roig II. Aquesta activitat estarà a càrrec de Rafael Balaguer.

Un cop s'haurà projectat el film -al voltant de les dotze de la nit-, es podrà observar el cel amb els telescopis que el públic assistent haurà de portar aquella nit.

A més, també se servirà coca, cava i refrescos per a tothom.

Tota la informació referent a les activitats es pot obtenir al web de l'Agrupació Astronòmica de Girona, on indiquen l'horari de cadascuna de les tasques i un resum extens del film Senyals del futur.

Una segona observació

Per a qui es quedi amb més ganes d'exercir com a astrònom, el proper 26 d'agost tindrà lloc una altra activitats gratuïta, a l'estany de Sils. Es tractarà d'una observació astronòmica, una activitat que alhora servirà com a taller d'aprenentatge d'utilització dels diferents telescopis que el públic assistent portarà.

Es realitzaran altres tasques com l'astronomia a ull nu, l'orientació i la identificació de constel·lacions, entre d'altres.