L'Ajuntament de l'Escala ha decidit reduir en prop d'un 40% el pressupost destinat a les barraques de la Festa Major que se celebrarà d'aquí a 15 dies davant de les retallades que estan duent a terme les administracions. Segons fonts del consistori escalenc, el darrer anunci de la retallada del 50% de les ajudes a les escoles bressol i les de música entre altres mesures els ha obligat a prendre mesures per poder reconduir la situació. De moment, només ha trascendit aquesta reducció en l'aportació al programa musical que ja ha suscitat algunes queixes a través de les xarxes socials.

"L'actuació de reducció forma part del conjunt de retallades que s'han de fer per la disminució del finançament de les administracions superiors perquè si ens redueixen els diners nosaltres ho hem de revertir d'alguna manera", expliquen des del consistori. I és que, tot i que encara no s'ha fet públic com quedarà confeccionat el programa, la idea és que la partida destinada a les actuacions musicals nocturnes de la festa major de la població es vegin minvades. "Estem intentant que sigui el menor possible", asseguren.

Reaccions a la xarxa

La decisió, però, ja ha provocat les primeres reaccions a través de les xarxes socials i alguns dels veïns han criticat que s'hagi actuat d'aquesta manera "a només quinze dies de la celebració". En aquest sentit, des del consistori asseguren que les coses s'han precipitat amb els darrers anuncis governamentals i consideren que és més adequat prevenir abans que es faci la festa que no fer-ho després.

I és que, segons diuen, l'anunci de la reducció de fins al 50% de es subvencions a les escoles bressol i a les de música suposarà una important despesa per a les arques municipals i que el consistori ha de treballar per a poder equilibrar el millor possible aquesta situació.

Els concerts de les barraques són una de les activitats per a joves que formen part de la tradicional festa major de la població i en la qual col·laboren algunes entitats de la vila.

Precisament, a les xarxes socials els detractors de la mesura critiquen que els diners que es guanyen a les barraques "es destinen a pagar les activitats culturals i lúdiques de la població" i que aquestes "perillen".

Un programa per a tothom

Segons ha anunciat el consistori, però, hi ha prevista l'actuació delgrup Els Catarres, Errant Knights, Neutro, Cop de Rock, la Banda de l'Agonia, Cinc Elements, Most, Removida '80 i Bannana Beach. En l'edició de l'any passat, hi van actuar formacions com l'orquestra Di-versiones, The Covers, la Banda de l'All o Oriol Fonoll.

El consistori ha explicat que es mantindran la cinquantena d'actes d'edicions anteriors i que comptaran amb un torneig obert de tennis, la tercera Travessa de Natació, la 28a Nit de la Sardana, el Festival Nàutic o la cursa ?d'Ofnis. En l'edició d'enguany, s'estrenarà la Nit de l'Humor, amb l'actuació de Reugenio, entre d'altres.