El projecte de l'escola Sa Forcanera per fi comença a veure la llum. El Departament d'Educació de la Generalitat ja ha adjudicat el projecte tècnic a l'empresa 080 Arquitecta, S.L. per valor d'uns 320.000 euros i un termini de redacció de tres mesos, en què el projecte ja haurà d'estar presentat. Posteriorment, les obres començarien "immediatament", segons es va poder saber. La notícia es va conèixer ahir en una reunió que hi va haver a Blanes entre l'alcalde Josep Marigó, el delegat territorial d'Educació a Girona, Albert Bayot, l'actual equip directiu del centre i els membres de l'Ampa.

En la reunió també es va acordar que aquest dijous membres de l'equip tècnic del Departament d'Edudació, tècnics de l'Ajuntament de Blanes i personal de l'empresa adjudicatària del projecte ja realitzaran la primera trobada als terrenys on s'ha de construir la nova escola per realitzar els treballs previs a la redacció del projecte. Cal recordar que la instal·lació s'ha de construir en una gran esplanada que hi ha a uns 150 metres d'on hi ha l'escola actualment. Segons va avançar l'Ampa, Bayot va comunicar també que, un cop redactat el projecte tècnic, la construcció del nou centre serà "immediata", i que serà possible, fins i tot, que durant el del curs acadèmic 2012-2013 una part de l'alumnat del centre es pugui traslladar a les noves instal·lacions.

Des de l'Ajuntament, la notícia es va acollir amb satisfacció, després de mesos de feina per totes les parts. "És una bona notícia. Últimament, n'hi ha més de dolentes, però de tant en tant també n'hi ha de bones; i és fruit del treball constant de l'Ajuntament i l'Ampa de l'escola", va destacar l'alcalde Marigó. "Quan vam posar el darrer mòdul, ja li vam dir a Educació que era impossible ampliar-la més", va explicar Marigó, que va assegurar que aquest fet havia estat important pel Departament a l'hora de desencallar la qüestió.