Els Mossos d'Esquadra han detingut 454 persones aquest estiu a Lloret de Mar, entre els mesos de juny i setembre, una xifra que suposa un augment de les detencions del 21,37% respecte els mateixos mesos de 2010, quan el nombre va ser de 357. En una roda de premsa al costat de l'alcalde, Romà Codina, el director general de la policia catalana, Manel Prat, va detallar que els dispositius desplegats aquest estiu a la vila han permès, a més, aconseguir una reducció delictiva del 5,4%, és a dir, que dels 3.278 delictes registrats el 2010 s'ha passat als 3.101 d'aquest estiu. Són uns resultats que tant l'Ajuntament com els Mossos han valorat positivament després dels aldarulls registrats durant el mes d'agost a la població. A més, la Generalitat va anunciar que es planteja obrir una comissaria de districte al municipi amb entre 25 i 30 agents.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va explicar que des del consistori se segueix treballant per "garantir la seguretat dels habitants de Lloret i dels milers de turistes" que visiten la població de la Costa Brava cada any, i és que la seva població augmenta en un 500% els mesos punta, fins a arribar a més de 200.000 persones. Un increment poblacional que, segons Prat, "provoca nous reptes i noves problemàtiques". Per a això, l'ajuntament continua treballant en la redacció d'ordenances per regular i controlar la seguretat als carrers de la localitat; així s'intentarà lluitar contra tota mena de delictes com els més quotidians, com ara furts, però també contra la venda de droga als carrers o l'exercici de la prostitució.

Durant els mesos d'estiu també s'han dut a terme diferents dispositius policials amb l'objectiu de controlar la zona d'oci nocturn i els seus accessos. Així, segons es va detallar ahir, s'han fet un total d'onze macrodispositius policials, deu dels quals amb una durada predeterminada i l'onzè que s'ha realitzat durant tot l'estiu.

Segons es va anunciar ahir, els resultats obtinguts durant els esmentats dispositius ha estat de 211 persones identificades, 109 persones traslladades a dependències del Cos Nacional de Policia, 31 detinguts -25 per salut pública, tres per robatoris amb força i tres més per robatoris a l'interior de vehicles-, s'han aixecat 266 actes per consum o tinença de drogues i 63 per possessió d'armes. A més de 97 inspeccions en diferents locals, 378 denúncies en aplicació de la llei de seguretat ciutadana, 588 denúncies per venda ambulant, 347 denúncies per manca de civisme i 47 denúncies més per repartir propaganda a la via pública.

Comissaria dels Mossos

Després de conèixer-se aquests resultats i passats els aldarulls de l'agost, Prat va reconèixer -com va avançar Diari de Girona- que la Generalitat està estudiant la possibilitat de construir una comissaria de districte a Lloret per poder "mantenir una estructura estable d'agents al municipi". A més, abans que això sigui realitat -s'estan buscant terrenys amb l'ajuntament- el director de la Policia ha admès que han vist que els convé reforçar les plantilles en seguretat ciutadana i ordre públic abans que comencin els mesos forts d'estiu, per la qual cosa a Lloret l'ampliació d'efectius s'avançaria a maig o principis de juny. "Per la potència del municipi hi ha una voluntat ferma de tirar endavant el projecte de comissaria perquè realment veiem que n'hi ha una necessitat", va afirmar Prat.

D'altra banda, l'alcalde va explicar que també es treballarà, conjuntament amb els empresaris de l'oci nocturn, per regular la sortida dels turistes i joves de les discoteques a la zona d'oci, a Just Marlés. Així, Codina va parlar d'un tancament escalonat de les discoteques pactat amb els empresaris i que pot fer-se de manera rotativa perquè no sempre siguin els mateixos a tancar abans. "No podem obligar els empresaris, per això buscarem consens per trobar la millor solució", va concloure.