Vivien a Lloret, en un apartament de Fenals, des de feia uns tres anys. Eren una parella de nacionalitat italiana i també, presumptament, uns estafadors de pel·lícula. El Cos Nacional de Policia (CNP) els ha detingut fa pocs dies al seu domicili per haver comprat 200.000 euros en joies i pagar-los amb fotocòpies en color de bitllets de 500 euros, una estafa clàssica que consisteix a intercanviar els maletins sense que se n'adoni la víctima i que els policies coneixen com Rip Deal. Abans havien fet fraus similars a Blanes, l'Hospitalet de Llobregat, Madrid i França. Com a mínim aquests són els indrets on han estat detinguts, segons van indicar ahir des del CNP.

Per Internet, els dos estafadors van contactar amb un home que venia peces valuoses: unes arracades de platí i brillants de Cartier, rellotges d'home de Bulgari i Audemars Piguet -els models més sofisticats d'aquesta casa superen els 60.000 euros-, i peces de perles australianes. Van pactar-ne el preu, 200.000 euros, i van concretar una cita a Barcelona. Allà, van intercanviar joies pels diners, que eren bons, però en un descuit de la víctima els estafadors van intercanviar els maletins i van entregar un que era ple de fotocòpies. El mateix dia, l'home volava a Zagreb (capital de Croàcia).

Arran de la denúncia es va poder seguir la pista dels estafadors, que formen part d'un grup organitzat que opera a tot Europa, fins a Lloret de Mar. Ara, però, falta trobar les joies. I els 200.000 euros tampoc no han aparegut. A casa, els detinguts només en tenien 2.000.