Els deu veïns desallojats per l'edifici descalçat de la rambla Joaquim Ruyra de Blanes a causa de les pluges podran passar les festes de Nadal a casa si no hi ha canvi, ja que podrien retornar-hi dimecres de la setmana que ve.

Aquest retorn arribarà gairebé dos mesos després que les fortes pluges de mitjans d'octubre obliguessin al desallotjament d'unes 21 persones la nit del 26 d'octubre i una quinze més al cap de dos dies. Cal recordar que encara queden les deu persones per retornar a casa ja que la gran majoria va poder-ho fer a principis de novembre.

L'ajuntament de Blanes preveia que a finals d'aquesta setmana es donessin per acabades les tasques de condicionament dels desperfectes a l'interior dels pisos i la col·locació de la paret base, ja que els dels fonaments ja estaven llestos, però finalment segons va explicar l'alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) "durant el cap de setmana passada es van endarrerir els treballs que s'hi feien".

I en conseqüència, això ha suposat que les famílies que queden per tornar al seu bloc de pisos de la rambla Joaquim Ruyra de Blanes i ho facin la setmana vinent, gairebé dos mesos després dels fets. Cal recordar que les intenses pluges de l'octubre van inundar baixos i locals i que el caixò que canalitza la riera es trenqués. A més, l'aigua es va filtrar al subsòl, va endur-se part del sistema de clavegueram i va arrossegar la sorra que hi havia sota els fonaments del bloc de pisos.

Aquest fet va provocar que l'alcalde de Blanes critiqués l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel manteniment de la Riera i una trobada entre l'ens i el batlle fa pocs dies va apropar posicions entre les dues parts i sobretot amb aquest tema de la Rambla com a prioritari. Ambdós ens treballaran conjuntament per trobar-hi la millor solució així com també per arranjar les rieres trencades per les pluges.