Per causes que es desconeixen el vehicle que conduïa el veí de Vilablareix Moisès Fusté Serra va sortir ahir de la via quan circulava entre Fornells de la Selva i Campllong i va topar contra un arbre a tres quarts de vuit del matí. El conductor, de 35 anys, va morir a resultes de l'impacte del Seat Ibiza que comandava. Les causes de l'accident encara s'estan investigant. Fins al lloc dels fets van desplaçar-se quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, cinc vehicles de Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La notícia de la mort del conductor va glaçar la població de Vilablareix en tractar-se d'una persona molt coneguda i que sempre havia destacat per implicar-se en gran part de les activitats que s'organitzen al municipi. L'equip de govern també va quedar desfet en assabentar-se de la notícia ja que, a banda de tenir una bona relació amb el conductor, la seva germana és membre de l'equip de govern.

Moisès Fusté Serra vivía en parella i tenia dues criatures: la gran de quatre anys i la menor de vuit mesos. Havia estat vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya des de l'any 1999 i actualment es trobava immers en el projecte de constitució de l'Assemblea Nacional Catalana per tal d'aplegar el conjunt de l'independentisme català i definir un full de ruta per aconseguir un estat propi per a Catalunya.

La seva vinculació política també havia sigut rellevant durant la celebració de les consultes per la independència ja que ell va mostrar-se molt actiu amb la plataforma Vilablareix Decideix. Però la seva col·laboració i implicació en el poble anava més enllà de qüestions polítiques i es traslladava a altres àmbits com l'organització del pessebre vivent, per exemple.

L'alcalde de la població, David Mascort (ERC), destaca la gran afició que sentia pel cavalls. I és que resultava molt significativa l'estima que sentia per la natura. El batlle manifesta que l'accident ha estat un cop molt dur perquè es tractava d'una "molt bona persona" a qui tothom tenia molt d'apreci.