Els lladres de coure van deixar sense llum aquest dilluns a la matinada tant l'entrada com el polígon industrial de Maçanet de la Selva (Selva). Pels voltants de les dotze de la nit, els delinqüents van forçar dos transformadors que hi ha en aquest punt del poble. En un d'ells només van poder trencar-ne el cadenat, però a l'altre hi van aconseguir accedir i arrencar diversos components elèctrics, que contenen peces de coure. El robatori va provocar que, immediatament, tota la zona de l'avinguda de Torderola -on hi ha diverses empreses, concessionaris i bars- quedés a les fosques. La companyia Endesa, propietària del transformador, va substituir els components sostrets en poques hores. Passaven pocs minuts de la mitjanit d'aquest dilluns quan tota l'entrada de Maçanet de la Selva es va quedar a les fosques. En aquesta zona, situada al costat de la rotonda d'accés al municipi, hi ha diverses naus industrials, concessionaris de vehicles i algun bar i restaurant.

Els vigilants municipals, alertats de la incidència, van anar fins al lloc per veure què passava. Poca estona després, es va descobrir l'origen de l'apagada. Uns lladres havien forçat els dos transformadors d'Endesa que donen servei a aquesta part del municipi i n'havien sostret diversos components de coure.

En un dels transformadors, els delinqüents només van poder trencar-ne el cadenat. Com que no van aconseguir robar res, van tornar a passar el candau trencat pel pany com si res no hagués passat. De l'altre transformador, però, els lladres van arrencar-ne diversos components elèctrics, que tenen peces de coure.

Els tècnics de la companyia Endesa van anar fins al lloc per reposar les peces sostretes i van aconseguir restituir el servei tres hores després del robatori. Cap a dos quarts de quatre de la matinada, tota la zona de l'avinguda de Torderola va recuperar la llum. La companyia ja ha presentat la denúncia corresponent als Mossos d'Esquadra.

Pocs dies després de la fibra òptica

El robatori de coure a Maçanet arriba pocs dies després que uns altres lladres deixessin milers d'usuaris de les companyies Vodafone i Orange sense cobertura. En aquest, els sospitosos van accedir a l'estesa de fibra òptica que hi ha al costat de la via i van arrencar mig quilòmetre de cable entre Celrà (Gironès) i Girona.

Els lladres van serrar el cable en tres punts diferents. En aquella ocasió, però, els autors dels fets van deixar bona part del botí al mateix lloc, ja que, a diferència del coure -que es paga bé al mercat negre-, la fibra òptica té poc valor.

A més d'afectar les línies de telefonia, el robatori també va originar múltiples fallades al servei d'adsl de les dues companyies. L'organisme responsable de la instal·lació, l'administrador públic Adif, va reposar el servei de fibra òptica i també va denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra.