El jutjat número 1 de Figueres investiga la denúncia de tres turistes de Madrid que l'agost del 2010 van descobrir a la dutxa de la seva habitació, a l'hotel Sant Marc de Roses, una webcam per gravar amagada a la reixa de ventilació. S'ha obert les diligències prèvies d'un procés penal en el qual el mes passat van citar a declarar com a imputats dos dels administradors de l'hotel. Una de les víctimes està molt afectada per si apareixen imatges a la xarxa. Denuncien un delicte de revelació de secret i violació de la intimitat.

Una parella, Carlos N., i Ester P., i el germà del primer, Francisco Javier N., residents a Madrid, van arribar a Roses el 15 d'agost per passar-hi tres dies. Es van allotjar a l'habitació 730 de l'hotel de tres estrelles que el grup Prestige té a l'avinguda de la Bocana, a 150 metres de la platja de Santa Margarita. A tres quarts de vuit del vespre la parella es va dutxar i van marxar a sopar. En tornar de sopar, va ser Francisco Javier qui es va dutxar. Eren pels volts d'un quart d'una de la matinada, segons va declarar als Mossos. El va sorprendre l'esparadrap i en retirar-lo va poder veure com a l'interior hi havia una càmera que l'enfocava. Estava situada a la banda contrària on hi havia la dutxa de l'aigua. Amb la resta de companys de cambra van avisar els responsables de l'hotel. Segons relaten durant les diligències del procés judicial, tres persones van pujar a l'habitació: la directora en aquell moment, i dues persones de manteniment, una de les quals, segons les víctimes, no semblava sorpresa, tot i negar que conegués la seva existència.

L'endemà van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra que el mateix dia es van desplaçar a l'hotel per una inspecció ocular. Segons consta a l'informe policial tramès al jutjat, a la tapa del respirador van veure que hi havia un sistema de cablejat. La tapa estava subjecta amb quatre cargols. A l'interior de l'espai de respiració van observar una petita càmera web amb una antena incorporada. Amb la intenció d'ocultar-la s'havia col·locat cinta aïllant, diu la policia.

A les investigacions dels Mossos s'apunta que el sistema podia haver estat instal·lat setmanes abans. Una dona del servei de neteja va declarar que havia vist la cinta a la reixa entre dues o tres setmanes abans, just després d'un dia de festa i que no li va donar importància pensant que podia tractar-se d'algun sistema per evitar la mala olor del bany. Es creu que podria haver-la vist al voltant del 21 de juliol. L'habitació no estava ocupada i els Mossos van poder esbrinar que una de les targetes metre que permeten entrar a totes les habitacions, es va utilitzar per entrar-hi el 22 de juliol al voltant de les dotze de la nit. S'intenta esbrinar qui podia tenir accés a la targeta i va poder col·locar la càmera.

Els responsables de l'hotel van explicar als Mossos, segons consta a l'informe policial tramès al jutjat, que hi ha dues targetes aptes per a totes les habitacions, una a recepció sobre la qual van admetre que no hi havia cap control d'ús, i una segona que es va perdre. El dia 22 quan es va accedir a l'habitació amb la targeta, a l'hotel hi havia el recepcionista, el personal del bar que plega tard i persones que feien pràctiques en aquella època que estaven allotjades a la planta novena. Alguns d'aquests disposaven dels equips informàtics personals. Referent al sistema de les targetes i al fet que qualsevol podia haver tingut accés a la targeta desapareguda, segons declaracions a la policia, l'hotel ha donat en les declaracions posteriors al jutjat una versió diferent manifestant que estan sota el control del director, d'una governanta i una tercera per planta que reparteix la governanta. Hi tindrien accés personal com el de neteja o manteniment, tot i que no queda clar si ho fan acompanyats per algú. Ho explicava un dels dos administradors de la gestora Prestige Santa Margarita Park a qui el jutjat va citar a declarar com a imputat el mes de desembre. Juan Ignacio M., el segon, no va comparèixer. Com a testimoni s'ha citat el cap de recursos humans, Alejandro L. L'administrador atribuïa el control informàtic de les claus a l'empresa de manteniment. L'advocat de les víctimes, Juan Luis Duran ha informat que tenen previst citar a declarar diversos testimonis, entre ells els tècnics de manteniment. També la directora d'aquella època, Olga E. que es troba als Estats Units sense que s'hagi pogut localitzar i la governanta. L'advocat ha explicat que s'ha intentat arribar a un acord amb l'hotel però que s'ha desentès de l'assumpte, per la qual cosa han optat per continuar el procés per la via penal. Diari de Girona va intentar ahir sense èxit obtenir la versió de l'empresa o dels seus representants legals que van preferir no pronunciar-se.

Juan Luis Duran ha constatat que la noia, una de les víctimes "està molt preocupada, continuament rastreja Internet per si apareixen imatges". Fins al moment no es té constància que s'hagi difós cap mena de gravació que hagués pogut ser captada des de la dutxa.