L'Ajuntament de Blanes s'ha marcat l'objectiu d'aconseguir resoldre els inconvenients que comporta la concentració d'oci nocturn al municipi, començant per un dels indrets on hi ha una incidència més gran: el barri dels Pins. Amb aquest objectiu, aquesta setmana s'ha fet una primera reunió amb tots els sectors implicats (representants de l'Associació de Veïns dels Pins, establiments d'oci Nocturn, Ajuntament i Policia Local i Mossos d'Esquadra) per treballar plegats, i s'han concretat dues primeres mesures: posar en marxa agents cívics que actuaran com a elements dissuasius a les nits i fer patrulles mixtes formades per agents de la Policia Local i Mossos.

Es preveu que aquestes mesures estiguin en marxa de manera especial durant les hores en què es registra més conflictivitat: principalment, entre la una de la matinada i les sis o set del matí, tot i que s'haurà de concretar. Igualment, respecte als dies en què es preveu que s'actuï, una primera idea és que sigui els dissabtes de tot l'any, i que a l'estiu -així com a Setmana Santa- es faci tots els dies a partir de la revetlla de Sant Joan, que és quan comença la temporada.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va informar a la reunió sobre els diferents canvis de normatives i sobre les modificacions que s'estan introduint en l'Ordenança Municipal de Soroll que es va aprovar el 2008. Les modificacions de l'ordenança -que està previst que es puguin aprovar al Ple de març- s'estan fent per complir amb el nou decret de la Generalitat, que és més restrictiu en el control i limitació de sorolls a l'interior i a l'exterior dels locals i que dóna més poder als ajuntaments.