El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet públics els 16 ajuntaments que no hi col·laboren, entre els quals hi ha Forallac, Marçà, Rupià, Sant Miquel de Fluvià, Saus-Camallera i Llampaies, Susqueda, Tossa de Mar; a més de Bigues i Riells, Cabrils, Monistrol de Montserrat, Preixens, Sant Fost de Campsentelles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Riucorb, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Bellpuig, que no han respost als seus suggeriments o recomanacions.

En concret, Ribó va assenyalar que l'Ajuntament de Forallac no ha respost una reclamació per una caiguda provocada per un forat al carrer i el de Marçà ha posat problemes a l'hora de rectificar la titularitat d'un contracte d'aigua d'un habitatge. Pel que fa a Sant Miquel de Fluvià, Ribó informa que no ha respost a unes presumptes irregularitats urbanístiques i el de Saus-Camallera i Llampaies instàncies sobre unes llicències d'obres. El síndic va assenyalar que l'Ajuntament de Susqueda ha denegat informació sobre llicències d'obres concedides a persones presumptament afins al partit polític del govern i el de Tossa de Mar no ha contestat instàncies que sol·licitaven una inspecció.

De totes maneres, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va explicar que cada vegada és menor el nombre d'administracions que no col·laboren amb el defensor del poble de Catalunya, tot i els 16 ajuntaments que el 2011 no van respondre als seus suggeriments o recomanacions. Ribó, que ahir va presentar el seu informe anual, va recordar que l'article 61.1 de la Llei del Síndic de Greuges estableix que hi ha falta de col·laboració de les administracions, els organismes, les empreses i les persones amb el Síndic si no donen resposta, quan són requerits, als suggeriments o les recomanacions del aíndic.