L'Ajuntament d'Ullastret ha tret a exposició pública la proposta de l'escut heràldic, un d'oficial, per al municipi. L'alcalde, Miquel Gatius, ha explicat que el municipi no té cap escut identificatiu del municipi, de manera que van demanar a la Generalitat que els fes una proposta, a la qual ara es poden presentar al·legacions.

La proposta d'escut del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat és la que mostra la imatge que acompanya aquesta informació. Segons consta en l'edicte del Butlletí Oficial de la Província és: "Escut ?caironat: un sinople (el color verd al fons), un ullastre d'or ixent d'una faixa abaixada en forma de muralla de dues torres oberta d'argent. Per timbre, una corona del poble". La proposta d'escut i l'informe per a la seva confecció es poden consultar a les oficines municipals.

L'informe de la Generalitat està en mans de l'Ajuntamet d'Ullastret des de l'any passat. Així, el Butlletí Informatiu d'Ullastret del passat desembre exposa la justificació de l'escut, que s'ha basat en les condicions generals que els seus elements s'han de fonamentar en fets històrics o elements geogràfics, en característiques pròpies del municipi o en el seu nom; a més que ha de reunir algun d'aquests requisits: originalitat, exclusivitat o magnitud. Així, com que la localitat "no ha tingut mai un senyal propi i característic", s'ha de buscar en la seva història o en el seu nom. En aquest sentit, es proposa utilitzar un ullastre atès que "el nom del poble ve d'aquesta olivera borda que en llatí rep el nom d'oleastretum". Com a element característic, es planteja la muralla que pot fer referència tant a la muralla medieval de la vila com al recinte del poblat ibèric.

Gatius ha comentat que molta gent els havien comentat que com és que el poble no tenia escut, ?tenint en compte que és un poble emmurallat, de manera que van ?remetre la proposta a la Generalitat.