L'aeroport de Girona registrarà aquesta Setmana Santa 402 operacions d'aeronaus, entenent aquestes com a aterraments i enlairaments, força menys dels que va assolir durant la Setmana Santa de l'any passat, que van ser 806. La xifra representaria un descens del 50%, però s'ha de matisar que mentre que fa un any les previsions d'AENA abraçaven fins a 10 dies, ara les ha ofert únicament de cinc dies. De tota manera, el descens és innegable, si bé s'ha de tenir en compte que fa un any les vacances de Setmana Santa van celebrar-se en data posterior -excepcionalment tardana, de fet- cosa que influeix en la visita de turistes estrangers, que aprofiten la millora del temps per desplaçar-se a la Costa Brava.

A l'aeroport de Girona-Costa Brava està previst que entre demà passat (dijous 5) i el dimarts 10 d'abril operin 402 avions. Les companyies aèries oferiran 75.844 places (enfront de les 150.000 de la Setmana Santa del 2011). El diumenge 8 d'abril serà el dia de més activitat, amb 70 operacions i 13.230 seients oferts.

Cal destacar que la Setmana Santa de 2011 ja va suposar una caiguda del 29% en el volum de trànsit de l'aeroport gironí respecte al mateix període d'un any abans. La raó va ser el conflicte entre la Generalitat i Ryanair, que estava en el seu punt àlgid. Malgrat que la situació s'ha reconduït, les xifres quedaran lluny d'igualar-se a les assolides en ple boom de Ryanair, ja que actualment la companyia irlandesa de baix cost opera també des de l'aeroport de Barcelona, amb la qual cosa bona part dels seus passatgers opten per utilitzar aquest.