L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir per unanimitat exigir a la Generalitat el pagament del deute de 2,4 milions d'euros que el Govern català té amb el consistori, tal com va demanar el portaveu d'ICV, Javier Rodríguez Pacios, en una moció. En concret, segons va detallar l'alcalde Romà Codina, un 1,5 milions d'euros serien de despesa corrent i uns 900.000 euros per a inversions, on hi hauria, per exemple, les obres realitzades a l'escola Pompeu Fabra. A la moció, es va afegir una esmena d'ERC per demanar a l'Estat també els deutes que té amb la Generalitat i on es posava de manifest l'espoli fiscal de l'Estat cap a Catalunya.

També en la qüestió dels deutes, el govern municipal va donar compte de la relació de factures pendents a proveïdors, tot i que Lloret no s'ha acollit al Pla de l'Estat per pagar-les amb un crèdit a deu anys. Segons es va anunciar, el consistori a 31 de desembre tenia 2,1 milions d'euros en vuit factures pendents de sis proveïdors, tot i que no es van donar més detalls.

Per altra banda, el ple va viure moments de tensió, quan diferents grups van carregar amb duresa contra les maneres del Millor i el seu portaveu, Marc Fuertes. En concret, van criticar que habitualment faci redaccions en mocions o intervencions amb acusacions o insults. A més, li van tombar les dues mocions que presentava, precisament, pel redactat, tot i que una sobre la facturació electrònica el mateix Fuertes va reconèixer que ja està implementada a l'Ajuntament, malgrat que no s'utilitza. "No s'han de portar mocions en forma d'articles d'opinió", li va dir el portaveu del PSC, Joan Bernat, que també va lamentar que moltes d'aquestes no tenen utilitat real. El regidor d'ERC, Jordi Orobitg, li va dir que faltava a la veritat amb moltes afirmacions i que el seu problema era la "ignorància". "El que vol vostè no és la transparència, sinó venir a posar-nos en evidència, deixar-nos malament i embrutar", va afirmar Orobitg. I el portaveu d'ICV li va etzibar que "està llençant merda sobre els professionals de la casa" amb les seves acusacions. A més, tant Orobitg com Pacios van instar Fuertes a anar als jutjats si detectava alguna "irregularitat" i no només dir-ho allà, a les mocions.

Aquests tres grups -PSC, ERC i ICV- van ser els més contundents, però CiU a través de l'alcalde i els regidors Josep Valls i Arseni Frigola també van demanar que canviï les maneres i Frigola li va dir que s'està convertint en un "petit napoleó" amb els canvis de regidors i els aires que té. Fuertes va defensar les seves afirmacions i va amenaçar que hi haurà sorpreses i li hauran de donar la raó.