El Teatre de Blanes ha avançat el tancament de l'activitat, que habitualment es feia entre els mesos de maig i juny per reparar danys estructurals de l'edifici. Les obres consistiran en diverses actuacions de reparació de la coberta del teatre; també es repassaran els desperfectes i s'instal·laran línies de vida. Cal recordar que les fortes pluges de l'octubre van generar problemes en aquest espai, ja que hi van sorgir degoters. Això va ?obligar a suspendre una obra de teatre que s'havia de fer el mateix dia 28 d'octubre i reprogramar.

El teatre municipal de Blanes va obrir les seves portes ara fa dotze anys i les obres per millorar l'espai i per reforçar l'estructura compten amb un pressupost de 60.000 euros. Mentre durin les obres, aproximadament sis mesos, l'Ajuntament aprofitarà per acabar de valorar quin model de gestió és el més adequat per al teatre de Blanes, i que permeti el major estalvi, després que aquest mes d'abril s'acaba el contracte de gestió integral que l'Ajuntament de Blanes tenia signat amb l'empresa Bitò Produccions.

La regidora de Cultura i Festes, Lara Torres (PSC), per la seva banda, explica que la voluntat és que "el teatre obri al més aviat possible i seguir oferint una programació de qualitat, si pot ser de forma coordinada amb Lloret i Tordera". I respecte a la programació -tant la professional com la de les entitats del municipi- que s'oferirà al Teatre de Blanes la propera tardor, de moment, segons el consistori, encara no s'han acabat de concretar les dates en previsió que, si les obres s'endarrereixen, no pugui perjudicar ningú. Els dos darrers espectacles que han tancat la programació de gener-març 2012 al teatre de Blanes es van oferir els darrers dies del passat mes de març.

Ocupació de mitjana del 66%

Durant aquest primer trimestre de 2012, l'ocupació mitjana de localitats ha estat del 66%. L'espectacle Qui té por de Virgínia Wolf, protagonitzada per Emma Vilarasau i Pere Arquillué i l'obra Operetta, van exhaurir les entrades, igualant per tant el màxim nombre d'espectadors de l'aforament del teatre municipal que és de 404.

En xifres totals, 1.575 persones han assistit als sis espectacles de la programació professional del Teatre, mentre que a la programació d'entitats de Blanes cal destacar els 1.300 espectadors que han assistit als cinc espectacles programats per Rialles.