L'empresa gironina Efimàtica ha desenvolupat un motor de reserves pioner per potenciar les vendes en línia a hotels i cadenes hoteleres: l'Obehotel. El nou servei, que ja està implantat a més de 200 hotels de Catalunya i la resta de l'Estat, es va presentar ahir a Lloret de Mar en una jornada per promoure la tecnologia al sector turístic i on es van donar a conèixer nous productes i serveis destinats exclusivament al sector hoteler. Obehotel, que s'ha començat a comercialitzar fa uns sis mesos, és un nou producte que s'ha desenvolupat íntegrament a Girona i que permet millorar la comercialització i distribució en línia dels hotels. A diferència d'altres motors de reserves, aquest permet vendre paquets turístics, enllaça amb les xarxes socials, s'integra amb els principals portals del sector i compta amb versió per a mòbils.

Antonio Olloqui, un dels responsables d'Obehotel, va destacar que el nou producte "pretén augmentar les reserves directes des de la web de l'hotel" i va remarcar que "l'objectiu final és situar la mateixa web de l'hotel com a un dels principals canals de venta i distribució de l'establiment, minimitzant costos que generen els grans portals que cobren comissió per a una reserva".

A banda d'aquest motor, també es va parlar de com aprofitar les xarxes socials, d'una aplicació que ajuda a gestionar les plantilles en funció de l'ocupació de l'hotel i una altra per gestionar la reputació de l'hotel i millorar el servei.