Blanes no ha pogut acollir com acostumava a fer aquests darrers anys, la Mostra de Teatre de l'Ensenyament Públic Secundari de les comarques de Girona. El Teatre de Blanes estarà tancat mig any per reparar els desperfectes ocasionats pels aiguats de la passada tardor. Per això, els gairebé 450 alumnes que han participat en la XIX edició de la mostra d'enguany, s'han aplegat a Sant Feliu de Guíxols. Una mostra que, per un dels seus organitzadors, el professor de català Joan Puig: "Esdevé una mena de colònies en les quals els participants confraternitzen amb alumnes d'altres instituts compartint una activitat, que com el teatre, representa una eina interessantíssima pel seu desenvolupament". Així és manifestava, fa pocs dies, en l'entrevista que li va fer el Diari de Girona. Pel que fa al Teatre de Blanes, aquestes darreres setmanes, s'ha escampat entre molts ciutadans, el rumor que, un cop acabades les reparacions, no tornarà a obrir les seves portes. Un rumor que no sé on s'ha cuinat, però que per informacions sorgides de fonts properes a l'equip de govern no té cap fonament ni possibilitat de confirmar-se. Una altra cosa és que la gestió i el funcionament del teatre experimentin canvis, més o menys significatius, per ajustar les despeses als temps de vaques magres que corren.

Sembla que BITÓ S.L. després d'haver administrat el teatre i configurat la programació professional ,durant gairebé deu anys, no obtindria una nova concessió. Si es confirma aquest punt, caldrà veure com s'acaben reorientant un seguit d'aspectes als quals la productora gironina havia donat un caire remarcablement professional: administració, divulgació, venda de entrades, equip tècnic, acomodadors, etc. Caldrà comprovar, també, altres hipòtesis: si s'endega una programació conjunta amb el nou teatre de Lloret, si es retalla el numero d'espectacles professionals, si arriben propostes noves i no lligades als interessos d'una productora concreta, si s'aconsegueix atraure més jovent als espectacles, etc.

De moment, el que hauria de garantir-se, sense vacil·lacions és la continuïtat de Rialles i la seva tasca d'entreteniment i formació (com a públic potencial) dels més menuts. Una tasca, a la que, mostres com les que aquests darrers dies han tingut lloc a Sant Feliu, aporten també, sens dubte, el seu granet de sorra.