L'Ajuntament d'Arbúcies tirarà endavant al voltant d'una vintena d'acomiadaments després que, com es va fer pal·lès en el ple de dilluns, no s'ha aconseguit arribar a un acord entre el Comitè d'empresa i el govern (EPA i PSC) per reduir en 167.500 euros el capítol de personal. La rescissió de contractes és per tant l'única sortida que té l'ajuntament, afirma l'alcalde Pere Garriga (EPA). El com i quan es durà a terme encara és una incògnita si bé l'equip de govern ja ha començat a treballar-hi per tal de veure, relata el batlle, si caldria fer un ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) o buscar una altra fórmular per fer factibles aquests acomiadaments.

El què si està clar, segons Garriga, és que no hi ha cap altra sortida si no és fer fora a una vintena dels 97 treballadors, que tenen un cost anual de 2,7 milions d'euros. A parer seu, explica, des del govern s'ha intentat negociar amb el Comitè d'Empresa per evitar la situació i recorda que en un inici l'ajuntament havia previst una reducció d'uns 480.000 euros del capítol I de personal i que llavors, es va rebaixar fins a167.500 euros. Per trobar solucions, l'alcalde ahir es va reunir al Consell comarcal per negociar que quan passin la gestió de les deixalles a l'empresa Nora es puguin traspassar treballadors municipals i evitar que quedin a l'atur, va destacar.

Manifest dels treballadors

En el ple de dilluns es va aprovar el pressupost per al 2012, que inclou la rebaixa del capítol de personal en el 6% i els treballadors van llegir un manifest on relataven els motius del no acord. També van acusar el govern "d'atacar i desprestigiar" el Comitè d'empresa i fer responsables els treballadors si hi ha acomiadaments. A més, van reclamar baixades de sou dels càrrecs electes, que tenen un cost de 151.828 euros l'any. Un altre fet que van recordar és que els dos últims anys porten "una pèrdua de poder adquisitiu del 12%, amb una rebaixa de sou d'un 5% i dues congelacions salarials", entre d'altres.