L'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (CiU), va acusar l'anterior secretari, Enric Benito, d'extralimitar-se en les funcions i de desordre en la tramitació d'expedients. Llorà ho va explicar en la valoració del primer any de mandat que va fer a Ràdio les Planes. De fet, les desavionences amb Llorà van ser la causa per la qual Benito va deixar l'Ajuntament el passat mes de febrer. Ara, el secretari és Isidre Llucià. Llorà va explicar que quan van entrar a l'Ajuntament es van trobar amb una situació econòmica difícil que es va complicar per motiu de la desorganització de l'Ajuntament.

"Alguns treballadors desconeixien les seves tasques i hi havia una persona que s'extralimitava en les seves funcions", va dir. També va acusar l'antic responsable de l'administració municipal d'extraviar expedients. En aquest sentit, va explicar que "alguns expedients d'activitats van estar aturats durant 2 anys només perquè s'havia perdut algun paper". Segons ell, la nova responsabilitat, ara, revisa "els expedients antics per posar-los bé".

Pel que fa a la situació econòmica va indicar que han aturat "la dinàmica de generació de deute". Va valorar que en un any l'Ajuntament ha aconseguit reduir els terminis de pagament als acreedors de 9 a 3 mesos i va preveure que la liquiditat de l'Ajuntament estarà resolta en 3 anys. El pla d'Ajust de l'Ajuntament de 170.000 euros de les Planes va ser acceptat el passat 4 de juliol pel Ministeri d'Hisenda, en una segona volta. El deute global és d'1.200.000 euros.

Respecte a la situació econòmica, va considerar greu el fet que l'Ajuntament degui 14 mensualitats de la recollida d'escombraries al Consell Comarcal de la Garrotxa, uns 100.000 euros. "els diners del rebut de les deixalles han de serveir per pagar les deixalles", va dir. Va afegir que "és evident que els diners s'han fet servir per pagar despesa de l'Ajuntament, però no és el que toca".

La valoració anual també la van fer els partits de l'oposició, Independents de les Planes (PM) i Grup Unitat Planenca. El portaveu dels Independents, Josep Soler, va valorar que "Llorà va estar 4 anys a l'oposició sense fer res i ara s'ha trobat la feina". Va considerar que la situació econòmica de l'Ajuntament és greu i va valorar que ve de temps.

Pel que fa a la relació amb l'equip de govern va considerar que un any després de la presa de possessió han sabut l'horari de l'alcalde i el de la regidora que té dedicació. Sobre el nou secretari va explicar que li han demanat la dedicació i els ha contestat que els la dirà en el proper ple. Solé va recordar que el secretari no és un polític per contestar en un ple.

Sobre el deute de les escombraries va valorar que l'actual equip de govern sap el que deu. Va dir que "No ens hem amagat cap deute". Va afegir que "quan vam entrar al cap d'un any encara es devien factures".

El portaveu d'Unitat Planenca. Marc Muntané, va valorar la feina de l'equip de govern de mediocre i el resultat de dolent. Va explicar que el seu grup farà una recollida de propostes pel poble. Va considerar que l'oposició no posa traves a la feina de l'equip de govern. Va enumerat que hi han hagut 6 plens ordinaris, en els quals s'han debatut 30 puns. "D'aquests només se n'han tombat 5, dos dels quals van ser en el darrer ple", va dir.

Va qualificar el projecte de netejar els riu i les vores del carril bici, tombat en el darrer ple, de sopar de duro. "Imagineu-vos que algú del vostre entorn us explica que us ven un pis de de 200.000 euros per 50.000 i us diu que signeu un paper perquè té un amic i que al final el pis no us costarà res". Muntané va preguntar al periodista, Marc Puig, si signaria i li va contestar que no.