El consell d'alcaldes d'ahir de la comarca de la Selva va acordar que a partir d'ara, s'enviaran els informes de tots els accidents de la via N-II al Govern espanyol. El president del Consell Comarcal, Robert Fauria, va explicar que amb aquesta iniciativa es pretén que l'Executiu central sigui conscient de l'estat en què es troben els trams de la carretera que passen per diferents municipis de la Selva. Així, cada vegada que hi hagi un accident a la N-II, els alcaldes i el Consell de la comarca s'encarregaran d'enviar un informe detallat al Ministeri de Foment i al Govern, tot recordant que el desdoblament de la via encara continua paralitzat.

L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, que ahir acollia el consell d'alcaldes, va assenyalar que aquesta nova mesura vol convertir-se en una "unitat de pressió". Roura va insistir que la N-II "no és un corriol, sinó l'eix principal de carretera pública" de les comarques gironines. Segons l'alcaldessa de Riudellots, l'objectiu de l'enviament dels informes és que el Govern espanyol "sàpiga les desgràcies" que es produeixen a la via que es troba en mal estat, a causa de les obres que continuen aturades per acabar el desdoblament d'aquesta carretera.

En aquest sentit, Robert Fauria va recordar ahir que els alcaldes de la Selva ja van mostrar el seu rebuig a l'estat actual de la N-II fa unes setmanes, en el viatge que van fer fins a Madrid. Representants polítics de la comarca es van reunir, el passat dimecres 13 de juny, amb els portaveus de la comissió de Foment. Fauria va destacar que la trobada va assolir una important "pressió mediàtica" encara que el president del Consell Comarcal de la Selva va informar que "els alcaldes de la comarca continuen preocupats per l'estat de la carretera". Justament, dilluns es va produir un nou accident mortal a la N-II, en el tram de la via que passa pel terme de Maçanet de la Selva.

Defensa dels ens locals

El consell d'alcaldes d'ahir també va aprovar dues mocions, per garantir la continuïtat de les institucions locals. La primera instància presentada té com a objectiu la defensa de Consells Comarcals, mentre que la segona manifesta la preocupació dels diferents consistoris de la Selva per les últimes mesures d'estalvi, imposades des del Govern espanyol, que afecten les administracions locals.

En la trobada de tots els alcaldes d'ahir a Riudellots de la Selva, es va presentar també el pla integral de residus de la comarca. Una mesura que, segons Robert Fauria, té l'objectiu de "mancomunar els serveis de recollida de residus" dels diferents municipis. Amb la intenció final que totes les poblacions estiguin integrades al servei.