Una dotzena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i cinc mitjans aeris treballen aquest divendres a la tarda en un incendi forestal a Llagostera (Gironès). Segons ha destacat l'alcalde d'aquesta localitat, Fermí Santamaria, el foc ha començat en una pila de llenya a deu metres de la carretera GiV-6821 a la zona de la Banya Croua prop del sector de Sant Grau.

El foc ha cremat tres grans piles de llenya: dues de dos metres d´alçada i uns 15 metres de llarg, i una tercera de dos metres d´alçada i uns 30 metres de llarg. El foc també ha afectat vegetació forestal. Els Bombers compten amb l´ajuda d´una màquina retroexcavadora per anar removent la llenya per poder-la apagar.

El foc ha cremat 1´1 hectàrees.

Santamaria ha destacat que l'incendi sembla "bastant controlat" i ha ressaltat que els Bombers de la Generalitat han actuat "molt ràpidament". Segons fonts dels Bombers, l'incendi hauria cremat dues hectàrees. Segons l'alcalde, no s'ha hagut d'evacuar cap persona.

Santamaria ha explicat que l'origen de l'incendi es trobaria en un piló de llenya i vegetació que algú - mentre feia neteja del bosc- hauria deixat a deu metres de la carretera. "Pot ser que hagi passat qualsevol cosa perquè estava al costat de la via", ha ressaltat l'alcalde. Segons Santamaria, els Bombers han actuat "de forma ràpida i concisa" i, segons l'alcalde el foc sembla que està "bastant controlat".