La Federació catalana d'activitats recreatives musicals (Fecasarm) en la condició de ser la patronal més representativa en el sector de l'oci nocturn de Catalunya, no ha volgut mantenir-se impassible amb la mesura recentment aprovada pel Govern espanyol d'augmentar en 13 punts l'IVA de les activitats dedicades a hostaleria mixta, als espectacles, a les discoteques i les sales de festa.

Per aquest motiu, la Fecasarm ha emès una carta de queixa per la mesura que s'ha pres des del Ministeri d'Hisenda i d'Administracions Públiques, liderat en aquest procés per Cristóbal Montoro. A la carta es posa de manifest que les conseqüències de la mesura, de la pujada d'IVA, poden ser "nefastes" per al sector de l'oci nocturn en l'àmbit Espanya.

Segons la Fecasarm, "si no es fa un pas enrere, en la decisió presa, i no s'inclou al nostre sector en el grup general de l'hostaleria i que es troba gravat al 10%", l'oci nocturn pot sortir perjudicat de l'actual pujada de l'IVA.

En la carta es posa de manifest a Cristóbal Montoro que la mesura d'incloure les empreses d'oci nocturn en el grup de tipus impositiu del 21%, "a part de no reportar un increment en la recaptació de l'Estat, provocarà un augment del fenomen del botellon, festa al carrer, les festes particulars, soroll, brutícia i en definitiva queixes veïnals", segons la Fecasarm.

Les previsions de la Federació sobre aquesta mesura de l'IVA indiquen que pot provocar el sacrifici "d'entre 100.000 i 120.000 llocs de treball" en un sector econòmic que "es preveia com dels únics encara era capaç de generar ocupació, possibilitat que ja queda avortada amb la mesura ara aprovada pel govern", pels responsables de Fecasarm.

L'amortització de llocs de treball "no només afecta a locals de la cadena d'hostaleria, sinó a tots, atès que la gent sortirà menys a sopar", al incrementar-se "el preu de fer una copa després de sopar". Per la Fecasarm, "molta gent es quedarà a casa i no sortirà".