El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala la prohibició de les mostres comercials als carrers de Lloret de Mar. I és que el jutge considera que és "infreqüent i anòmal" exposar "les mercaderies que es venen els establiments ubicats a les mateixes vies". A més, es dóna la paradoxa que la resolució judicial arriba un mes després que el ple de l'ajuntament de Lloret va aprovar permetre tornar a instal·lar les mostres comercials als carrers de la població excepte al passeig i carrer Sant Pere, amb els vots a favor de tot l'equip de govern tant del grup de CiU com d'ERC.

L'alcalde de Lloret de Mar Romà Codina (CiU) manté la posició del seu partit que és de retirar les mostres comercials d'arreu i al seu parer, "el retorn de les mostres penjants significa un retrocés significatiu". El recurs contenciós administratiu que ara ha resolt el TJSC el van imposar diversos comerciants contra l'ajuntament ara fa dos anys arran de l'aprovació de la modificació de l'Ordença de la via pública i que feia referència a les mostres comercials.

En concret, segons afirma el consistori en un comunicat, els comerciants van interposar el recurs perquè s'anul·lés l'acord de ple i van justificar-ho al·legant tant defectes formals en el procediment d'aprovació de l'ordenança com arguments de fons que consideraven determinants.

Pel que fa a les al·legacions presentades, en concret, la que far referència al principi d'igualtat en què els comerciants consideraven que hi havia discriminació al no permetre's mostres comercials però sí en canvi flors, verdures i fruites i cadires i taules, el TSJC considera que "no és discriminatori permetre l'ocupació en la part central del passeig solament a establiments comercials i restauració".

I afegeix que "es correspon amb el tipus d'activitat que es desenvolupa en aquesta via (...) i és conforme a les tradicions i pràctiques habituals en vies d'interès artístic, humà i paisatgístic". I conclou que en canvi "allò infreqüent i anòmal és, per contra, exposar a la via pública les mercaderies que es venen en els establiments ubicats a les mateixes vies.

Pel què fa la les altres al·legacions una feia referència als efectes formals ja que els botiguers consideraven que la Generalitat és qui havia de regular les mostres. Aquesta al·legació així com tot el recurs s'ha deestimat i es dóna la raó a l'ajuntament que és qui té la competència per regular l'ús de la via pública local. Per l'alcalde de Lloret Romà Codina aquesta resolució judicial "demosta que l'Ajuntament treballa amb la màxima transparència i equitat"