No va ser greu però podria haver acabat en tragèdia. Un enregistrament efectuat des d'un autobús ocupat per turistes holandesos el passat 25 de juny mostra com un conductor, un home de 71 anys que anava mig defallit per una indisposició segons van explicar els Mossos d'Esquadra, complica extremadament el trànsit a la N-II a Caldes de Malavella fins que s'estavella en un voral.

El vídeo, penjat a la plataforma Youtube, ha esdevingut vital i la majoria dels qui s'hi pronuncien donen per fet que l'home circulava begut. No és el cas, asseguren des de la policia: va donar zero en la prova d'alcoholèmia minuts després de patir l'accident, del qual se'n va sortir amb tan sols lesions lleus.

Si bé els mossos de Trànsit no van aixecar cap mesura punitiva envers el conductor en considerar que la circulació temerària era involuntària, les imatges donen fe de com són de necessàries les precaucions al volant si hom no es veu amb cor de conduir amb ple domimi de facultats. El vídeo, de quatre minuts i 47 segons de durada, recull un trajecte de poc ?menys de tres quilòmetres, entre el final de la N-II desdoblada i el revolt que segueix al trencant de Caldes de Malavella, circulant en direcció sud. Així les coses, no se sap des de quin moment el conductor circulava d'aquesta manera.

L'enregistrament comença en els darrers metres de via desdoblada. El conductor malalt, al volant d'un Nissan Almera, circula pel carril esquerre a molt baixa velocitat. El fet que trigui més de quatre minuts per recórrer uns tres quilòmetres evidencia que anava a menys de 60 per hora. En aquest tram de via, pocs metres abans que acabin els dos carrils desdoblats la velocitat es limita a 80. Es veu com diversos vehicles l'avancen per la dreta per esquivar l'Almera que embussa el carril d'avançament.

Un cop acaba la zona desdoblada, la singladura del conductor esdevé encara més perillosa. Invaeix contínuament l'altre sentit de la marxa passant per les línies contínues grogues. Al tram s'hi van aturar les obres de desdoblament a finals de 2008 i mai s'hi ha pintat de nou una senyalització definitiva. A l'alçada del trencant de Caldes, circula per sobre un tram ratllat que senyalitza l'estrenyiment de la calçada un cop passat el desviament.

Al cap de pocs metres, el cotxe arriba a un lleuger revolt que la carretera entoma uns metres abans del trencant de Mallorquines, ja en terme municipal de Sils. El conductor perd definitivament el control del vehicle i s'esllavissa pel voral dret de la via. El cotxe acaba bolcant. Els conductors s'aturen per auxiliar-lo.