Centenars de persones van donar ahir per acabades les seves vacances d'estiu, o també les començaven, un cop van arribar a l'aeroport de Girona, el qual durant tot el dia d'ahir va tenir una notable activitat. El nombre de vols, segons fonts del servei d'informació aeroportuària gironí, va ser de cinquanta aterratges i cinquanta enlairaments, xifra normal en un dia festiu.

Gairebé tots els vols procedien de països del centre d'Europa, després que la companyia Ryanair fa mesos anul·lés el de Girona-Madrid i el de Girona-Tenerife, que eren uns dels que més ocupació tenien entre els gironins i que més utilitzaven per desplaçar-se durant les seves vacances o els seus viatges de negocis.

A les operacions d'ahir van ser més nombroses les persones que arribaven que les que sortien, ja que moltes finalitzaven els períodes vacacionals i avui, dilluns, ja s'han d'incorporar als seus respectius llocs de treball. El trànsit de passatgers va començar de bon matí i va durar fins ben entrada la nit.

Poques retencions viàries

Tot i tractar-se de l'últim cap de setmana d'agost (o, segons el calendari, del primer de setembre) durant ahir no es van produir gairebé retencions al conjunt de carreteres de les comarques gironines. Així, malgrat que el diumenge estava considerat com el dia de l'operació tornada, la incidència va ser pràcticament nul·la, en la majoria de vies.

Per tant, a la província de Girona només s'hi van detectar poques acumulacions de vehicles. La carretera C-65, al seu pas per dintre el terme de la població de Llagostera, va registrar una retenció (d'un quilòmetre), vora les sis de la tarda. Des del punt quilomètric sis i fins al set els cotxes podien circular però amb retencions. Així, la via estava col·lapsada, just a l'enllaç de la C-65 amb l'AP-7 i la N-II, direcció a Vidreres.

Després, al voltant de les vuit del vespre, la retenció en aquesta carretera va arribar fins a cinc quilòmetres de distància, del punt quilomètric tres fins al vuit. Tot i que a les nou del vespre la circulació de vehicles ja estava agilitzada a la via C-65.

Una altra de les retencions que es va produir ahir a partir de mitja tarda, al voltant de les set del vespre, quan també la carretera C-65, en aquest cas dins de límits del terme de Santa Cristina d'Aro, va ser escenari d'una acumulació de vehicles. D'aquesta forma, en aquesta mateixa via, tot i que en direcció a Llagostera, del quilòmetre tres al sis, fins al cap d'un parell hores, es va produir una circulació densa de cotxes.

La darrera retenció que va tenir lloc ahir, també a les comarques gironines, es va produir a la carretera C-31, dintre el terme municipal de Santa Cristina d'Aro. L'acumulació de vehicles, entre el quilòmetre 312 i fins al 314, va situar-se també a la zona de l'enllaç d'aquesta via amb l'AP-7 i la N-II. Tot i que va consistir d'una retenció de poca durada, de les vuit a les nou del vespre amb pocs vehicles aturats.

En el conjunt de carreteres catalanes, ahir també es va viure un dia de tranquil·litat i amb prou feines es van produir retencions. ?Segons Trànsit, la circulació era comparable a un cap de setmana qualsevol del mes d'agost.