L'Ajuntament de Calonge gestiona el trànsit urbà a través d'Internet, concretament, a través d'un cloud o núvol del sistema Argos, dissenyat per l'empresa bcSistemas. Aquest nou sistema ha de millorar la fluïdesa del trànsit i permet cobrir diferents escenaris mitjançant càmeres fixes, mòbils o embarcades en vehicles de la policia local. A més, segons ha informat bcSistemas, evita la despesa d'infraestructures per a desplegar les càmeres necessàries, elimina els servidors d'aplicació i el seu consum d'energia, de manera que ajuda a reduir les emissions de CO2.

Segons el responsable municipal de l'àrea d'Informàtica, Santi Solà, "la implantació del sistema en el núvol ens permet un estalvi considerable en compra de llicències i en la no necessitat d'adquirir i posteriorment mantenir un servidor per a gestionar el sistema. Això té com a conseqüència directa la simplificació del nostre CPD i encara que no sigui molt significatiu, un menor consum d'energia".

Com detalla Solà, s'han previst dues fases per a la implantació inicial del projecte. Amb la primera, ja plenament operativa, s'ha cobert l'accés al nucli medieval de Calonge. La segona serà tota la zona del passeig Marítim de Sant Antoni, controlant l'accés a tots els carrers d'entrada. El cost de la primera fase ha sigut aproximadament d'uns 11.000 euros i la segona d'uns 25.000 euros, inversió prevista per al proper exercici.

El sistema Argos per al Control Municipal de Transit a través del núvol permet cobrir diferents escenaris mitjançant càmeres fixes, mòbils o embarcades en vehicles de la policia municipal.

La interconnexió de les càmeres es pot arribar a realitzar a través de solucions 3G facilitant la seva ?implantació en qualsevol punt del municipi i permetent la seva ?mobilitat en diferents èpoques de l'any i obtenir un major rendiment de les inversions municipals.

Els avantatges d'Argos in cloud són variats, segons Santi Solà: "Ens permet tenir en línia un control ?exhaustiu de l'accés a zones d'ús parcial per a vianants o "pacificades" del municipi i detectar i ?perseguir infraccions a les quals, d'altra manera, la Policia no hi podria arribar. Ens dóna la flexibilitat per fixar horaris i també per evitar els molestos i antiestètics sistemes de control de velocitat i tancament, com guals, pilones, etc.".