El grup d'ICV-Independents de Banyoles ha demanat a l'Ajuntament que els faciliti les factures que detallin el cost de la compra de la barca Tirona, que l'estiu passat va entrar en servei a l'Estany de Banyoles. De fet, el partit ja va presentar el passat 8 de gener una instància en la que sol·licitava la relació total de factures. Tot i això, des de l'Ajuntament se'ls va respondre amb un document en el que tan sols es reflectien les xifres finals. És per això que des del partit de l'oposició es va tornar a reclamar ahir que es presentin les factures de forma detallada per saber quins van ser els diners invertits i a què es destinar.

En la resposta enviada per part de l'Ajuntament es detallaven tres partides diferents. D'una banda, la compra de la barca, que es xifrava en 150.000 euros. De l'altra, la seva reparació i la posada a punt, per un total de 163.199,22 euros; i també una partida d'enginyeria naval, que ascendia a 30.329,85 euros. En total, el cost de tornar a tenir la barca operativa a l'Estany l'estiu passat va ser de 434.529,07 euros.

De fet, des d'ICV-Independents per Banyoles van recordar també que tot i que l'equip de govern mai va voler donar una xifra exacta sobre el cost que tenia tornar a tenir una barca de passatgers a l'Estany, des del partit ja se'ls havia advertit que el cost seria d'entre 300.000 i 350.000 euros, una xifra a la qual s'havia dit que no s'arribaria. De fet, en les informacions que es van oferir en la inauguració del servei, es xifrava la quantitat al voltant dels 300.000 euros.

La Tirona va tornar a navegar per l'Estany de Banyoles el passat mes d'agost després de dos anys sense servei.