Un vehicle va atropellar aquest dijous a primera hora del matí una nena de deu anys que circulava per un pas de vianants del carrer Rec Arnau proper al CEIP Parc de les Aigües. La topada li va provocar una fractura a la tíbia però ahir mateix va poder tornar a casa. Es tracta del segon accident que es produeix en aquesta zona en els darrers tres mesos, ja que el 29 d'octubre n'hi va haver un altre amb una menor de nou anys que es va fracturar els ossos del peu. Els pares reclamen solucions per aquesta situació que en els darrers temps ha provocat nombrosos accidents, i des de l'AMPA diuen que estan treballant amb la proposta de camins segurs per paliar-ho. Diuen ser conscients que no es pot posar policia en cada pas de vianants. I és que, precisament, en el moment de l'atropellament, hi havia un agent controlant just el que dóna entrada al centre, en aquest mateix carrer.

Els fets es van produir passats pocs minuts de les nou del matí. Segons un dels pares que van presenciar-ho, la nena creuava un pas de vianants que hi ha més endavant de l'escola, a l'alçada del carrer Barceloneta, a uns 40 metres del que estava regulat per la policia. Va ser aleshores quan un vehicle que es dirigia des del Rec Arnau al carrer Tapis la va embestir. "La vaig trobar estesa a terra, li costava reaccionar i tenia sang a la cara. La vam apartar i li vaig treure la motxilla. Llavors una dona que circulava per l'altre carril es va aturar i va trucar a una ambulància", explica l'Enric. Fonts municipals van confirmar aquest extrem i van explicar que la nena havia petit lesions lleus i una fractura a la tíbia però que ja era a casa seva. Agents de la Guàrdia Urbana acudeixen regularment a aquest accés però el regidor de Seguretat, José Luis Yécora, recorda que "no podem posar policia a cada pas de vianants". Per això, diu, van proposar a l'AMPA i al centre tornar a ubicar l'accés a l'altra banda, una zona menys transitada del sector Costa Brava "però ells no ho veuen massa bé". I és que, segons el vicepresident de l'AMPA, Lluís Torner, "la majoria de gent que ve a l'escola ha de passar pel Rec Arnau de totes maneres, encara que es canviï l'accés, perquè es dirigeixen al centre de la ciutat".

En aquest sentit, diu que s'està treballant als centres conjuntament amb el consistori, en els camins segurs per intentar traçar una via que esdevingui menys perillosa. El representant dels pares i mares recorda que es tracta d'un punt negre i que en el darrer any es van produir nombrosos atropellaments. Ho atribueix al fet que es tracta d'un vial molt concorregut, ja que permet unir el carrer de la Jonquera (proper al centre) amb la sortida de la ciutat sense haver de creuar la Rambla.

La Guàrdia Urbana, per la seva banda, recomana als pares que per entrar i sortir de l'escola també utilitzin l'accés principal al centre, ubicat al carrer Cadaqués. L'objectiu és, diuen, fer més fluïda la circulació de vianants. Aquest és el primer atropellament que es produeix en aquest punt aquest començament d'any.