El president en funcions del Consell Comarcal, Josep Berga (CiU), en el darrer ple va donar compte d'un decret, pel qual el Consell va aprovar la creació d'un fons de compensació. La reserva està destinada a cobrir les avaries o topades en els cotxes particulars dels treballadors que els fan servir per feines de l'ens. El fons substituirà els 266 euros que el Consell destinava a cadescun dels vehicles propietat dels treballadors i que són usats per desplaçaments de feina. "Ho hem estudiat i ens surt millor no pagar les assegurances i posar-ho tot dins el fons de compensació", va explicar Berga.

Va precisar que es tracta d'una compensació acordada amb els treballadors i establerta dins del conveni laboral. Va assenyalar que només es tractava de donar el vistiplau del ple. Així ho van fer els grups de l'oposició que hi van votar a favor. Això no obstant, el portaveu d'ERC, Josep Garcia , va comentar que "d'acord veig que això està fet amb el suport dels treballadors de la casa", i va afegir: "no és segurament el moment". Tot seguit va aconsellar que la millor solució seria que el Consell pogués disposar d'un parc de vehicles propis. Va precisar:"ho dic per facilitar les coses perquè suposo que dependrà del tipus d'assegurança contractada per cada treballador". Va qualificar la solució del fons de compensació de complexa. Va considerar que "suposo que el camí serà el de crear un parc", i va preveure que "quan es pugui, s'hi anirà".

Garcia va posar com a exemple el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA). Es tracta, d'un ens que depèn a parts iguals del Consell Comarcal de la Garrotxa i de l'Ajuntament d'Olot. Garcia va apuntar que el SIGMA disposa d'un parc de vehicles propi.

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, Josep Guix, va indicar que hi estava d'acord.

Residus electrònics

Després de l'aprovació dels decrets el ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat adherir-se al conveni marc de col·laboració entre l'Agència Catalana de residus de Catalunya (ACR) i les entitats gestores de sistemes integrats de gestió (SIG) de residus d'aparells elèctrics i electrònics. El president en funcions, Josep Berga, va explicar que "l'ACR es posa d'acord amb determinades empreses que operen en el territori per la gestió diferenciada dels residus". Va posar com a exemple les piles o el paper. Després va assenyalar que "nosaltres prestem el servei de recollida i ens hem d'adherir al conveni per poder recollir els diners de l'ACA".

Tot seguit, el conseller d'Hisenda, Josep Gelis (CiU), va explicar la modificació de l'ordenança reguladora del preu del públic dels menjadors escolars, la qual, també, va ser aprovada per unanimitat.

La darrera intervenció, corresponent a l'ordre del dia, va anar a càrrec d'Eduard Llorà (CiU). El conseller de Turisme va explicar la proposta d'aprovació d'un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i Turisme Garrotxa per a la planificació d'un turisme sostenible de qualitat a la comarca pel 2013. La col·laboració consisteix en destinar 40.000 euros a Turisme Garrotxa i la cessió a Turisme Garrotxa de dependències dins del Consell. Josep Guix (PSC) va demanar que per un altre any els 40.000 euros s'incloguin al pressupost del Consell.