El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va anucniar com es distribuiran la feina d'oposició els 19 diputats amb què compta el seu partit per les comissions que existeixen a la cambra legislativa, a més de confirmar els càrrecs de presidenta, portaveu i portaveus adjunts.

Pel que fa als representants gironins, el mateix Enric Millo serà portaveu a la comissió d'Economia i de Secrets i Reservats. A més, també serà membre de la Diputació Permanent i de la comissió d'Afers Institucionals. L'altre diputat per Girona, l'advocat Sergio Santamaría, serà portaveu de Justícia i fomarà part de la comissió d'Interior.

El grup del PPC ha decidit també que al llarg de la legislatura durà a terme una "oposició de marcatge al Govern", cosa que desenvoluparà en paral·lel a la feina dels seus diputats en les comissions parlamentàries i en els plens. Amb aquest propòsit, cadascun dels 19 diputats populars tindrà assignada la funció de "marcar" molt de prop l'activitat d'un conseller del Govern català, així com del seu respectiu departament, cosa que inclou supervisar, fiscalitzar i controlar l'obra de govern i exercir una oposició més completa.

El president Artur Mas serà "marcat" o fiscalitzat per la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, mentre que la vicepresidenta Joana Ortega i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, seran supervisats pel portaveu, Enric Millo, en col·laboració amb els diputats Manuel Reyes, Pere Calbó i Juan Milián.

El conseller d'Economia -Andreu Mas-Colell-, serà "marcat" pel diputat José Antonio Coto, la consellera d'Educació -Irene Rigau- per la diputada María José García, el conseller de Salut -Boi Ruiz- per Eva García, el conseller d'Interior -Ramon Espadaler- per Pere Calbó, i el conseller de Territori i Sostenibilitat -Santi Vila- pel portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez.

El conseller de Cultura -Ferran Mascarell- serà supervisat per la diputada Alícia Alegret, el conseller d'Agricultura -Josep Maria Pelegrí- per Dolors López, la consellera de Benestar Social i Família -Neus Munté- per Rafael López, el conseller d'Empresa i Ocupació -Felip Puig- per Rafael Luna. El conseller de Justícia -Germà Gordó- serà controlat per Sergio Santamaría.