El president del Consell Comarcal de la Selva Robert Fauria (CiU) encara no ha entrat la seva renúncia al càrrec al registre de l'ens i tampoc es preveu que ho faci abans del ple ordinari que celebrarà l'ens si no hi ha canvi al voltants del 26 de març. Si finalment passa així, haurà passat més d'un mes des que va anunciar la seva dimissió de tots els càrrecs -tant de president del Consell com d'alcalde de Sant Hilari- després que fos detingut en l'operació de corrupció anomenada cas Manga.

El cas li va suposar la seva imputació per delictes de suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics i falsificació documental i la magistrada que duu el cas el va deixar en llibertat sota fiança de 18.000 euros. Durant tot el temps entre el seu anunci de dimissió i la renúncia formal per tant, continua de president de l'ens malgrat que no se'l veu per la seu del Consell, segons diferents fonts.

La situació però podria canviar si l'oposició presenta la seva petició de ple extraordinari -que si no hi ha canvi es produirà demà perquè s'hi inclouran les signatures de tots els consellers- i es convocaria abans del plenari ordinari. I en l'ordre del dia del ple de l'oposició (PSC, ISelva, PP, ICV, Millor) hi ha que es produeixi la renúncia del president i no s'allargui la situació.

Finalment, ERC no va signar la petició de convocatòria de ple de l'oposició tot i ser-hi convocat perquè encara tenen "pendents converses amb CiU" segons va manifestar el vicepresident del Consell Jordi Orobig que va tornar a manifestar que considera que entén que l'oposició "tingui molta pressa", però que ells encara ho han de valorar. A més, de parlar amb CiU, doncs, Orobitg va explicar que tot s'ha de tractar en la federació regional i comarcal d'ERC. Orobitg va explicar que podrien acabar donant suport a la majoria dels punts del ple, però difícilment al govern de concentració.

El mateix Orobitg, vicepresident del Consell, també podria convertir-se en president de l'ens comarcal si Fauria decidís deixar l'alcaldia de Sant Hilari abans del Consell, ja que Fauria automàticament perdria la seva acta de conseller i per tant la presidència.

Però, la situació sobre qui rellevarà a Fauria en l'ens comarcal és ara també una de les prioritats de CiU i hi ha diferents candidats però la decisió es preveu prendre en els propers dies, tal i com van explicar fonts del partit. Entre els noms hi ha consellers comarcals com l'alcalde de Caldes de Malavella Salvador Balliu i el de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, aquest últim, persona propera a Fauria. Però també hi ha d'altres altres que poden optar al càrrec malgrat no ser consellers com l'alcalde de Breda Jordi Iglesias o el de Santa Coloma, Antoni Solà.

De moment no hi hauria cap decisió presa sinó que serà en una reunió de l'executiva comarcal de CiU on es prendria l'únic que sí està clar és que la presidència és per a CDC. A més, el fet que hi hagi almenys dos consellers comarcals que hagin d'entrar a l'ens després de la renúncia de Fauria i també de l'exacaldessa d'Amer Alba Serra -ara fa un mes i no se l'ha substituïda encara- fa que es possibiliti l'entrada de noves cares al grup de CiU. Dos consellers nous als quals també se'n podria afegir un altre si el conseller d'Hisenda Josep Valls (CiU) també dimiteix en estar imputat en una altra operació de corrupció, una decisió que es pot saber en breu.