El perfil de turista que ha visitat l'Estartit durant l'estiu de 2012 es correspon amb una dona de 41 anys, de nacionalitat francesa, amb una feina qualificada i renda mitjana, que ve amb la seva parella i fills (si en té), s'allotja en un apartament llogat, arriba amb el seu cotxe, organitza el viatge per compte propi a partir de les recomanacions de familiars o amics, s'hi està com a màxim dues setmanes i ha vingut en anteriors ocasions. Aquesta seria la radiografia esquematitzada que es deriva de les 500 enquestes realitzades a l'Oficina de Turisme, els resultats de les quals es van presentar ahir al Consell Municipal de l'Estartit en un acte públic adreçat al sector. L'estudi i la interpretació de les dades han anat a càrrec d'un equip de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la UdG format per Lluís Mundet, Berta Ferrer i Ying-Ying.

Altres conclusions a les quals s'ha arribat és que ve amb la intenció de reposar, prendre el sol i banyar-se. Durant la seva estada visita altres localitats, sobretot de la Costa Brava i s'interessa per descobrir l'entorn. Del programa d'animació ofert, les excursions a peu, les fires i mercat són les activitats que més li interessen.

Pel que fa a la valoració dels serveis de la destinació, els aspectes més ben valorats són l'Oficina de Turisme, la localitat en conjunt, la qualitat de vida i la neteja. L'àmplia majoria dels enquestats afirma que sí que tornarà a l'Estartit i que la seva estada ha estat millor del que s'esperava.

Amb l'edició d'enguany, l'Estartit disposa d'una sèrie d'enquestes que es van iniciar l'any 1984. S'ha constatat que si al començament de la sèrie els homes representaven dos terços dels enquestats, el 2012 la situació s'ha invertit i els dos terços són dones. Pel que fa a la nacionalitat, el mercat francès ha continuat el creixement de les darreres sèries temporals, augmentant considerablement en la darrera i consolidant-se com al mercat més important de l'Estartit, davant del turisme nacional. Els anglesos des de 1984 només han fet que perdre pes relatiu i d'una forma especialment accentuada a partir de 1995, quan encara constituïen el grup més nombrós. En l'actualitat ocupen el sisè lloc.