Mariona Coll i Ardanuy ha estat la guanyadora enguany del Premi Literari Vila de Lloret en categoria adulta 2013, dotat amb 1.000 euros, amb el treball titulat Waskaganish. En l'apartat de poesia el jurat ha estimat deixar el premi desert. El Teatre Municipal va acollir divendres la IV Nit de la Cultura Lloretenca.

En educació primària el guardó en poesia de viatge va ser per Viatjar sense parar d'Ariadna Tibau i Baltrons, de l'Escola Immaculada Concepció, i en narrativa es va premiar el treball titulat L'extraordinari viatge del follet de Cèlia Cañadas Ruiz de l'Escola Àngels Alemany. En Educació Secundària, el premi poesia de viatge ha quedat desert i el premi narrativa és pel treball L'últim viatge d'Alícia Ayala Esteva de l'Institut Rocagrossa.

Els pops és el títol del treball que va guanyar el Premi Joan Llaverias 2013 de contes infantils il·lustrats. Les seves autores són Clara Matas Nadal i Roser Matas Nadal. Es dóna la circumstància que les autores, dues germanes de Riudarenes, ja van guanyar la primera edició del Premi Joan Llaverias, ara fa sis anys. El treball s'editarà durant l'any i es presentarà en públic en l'edició de l'any que ve. El guardó el patrocina la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Lloret.

Finalment, l'entitat lloretenca Club Marina Casinet, va ser la guardonada aquest any amb el 24è Sa Gavina de les Arts i les Lletres, que cada any per Sant Jordi entrega l'Associació Popular d'Amics de la Cultura. El motiu pel qual el jurat del guardó va acordar donar-li va ser perquè l'entitat organitza cada any una programació d'activitats de primer nivell.

Durant la nit es van fer diversos homenatges com ara a Salvador Espriu, Miquel Martí Pol o Vicent Andrés Estellés.